Meld je aan: meer dan 70 cursussen over vrijwilligers werven, participatie, lotgenotencontact, communicatie en meer ...
 
Lees online  |  Afmelden
 
   
Nieuwsbrief | 23 aug 2022
 
 
 
Vastlopende zorg: grijp je kansen
 

‘De huidige zorg is onhoudbaar. De kosten blijven stijgen, de vraag neemt toe en de toegankelijkheid neemt af.’ Dit verontrustende beeld schetste Lucie Pijnenburg van de Patiëntenfederatie tijdens ons zeer warme zomervragenuurtje ‘Zorg van morgen’. Alle zomervragenuurtjes waren druk bezocht.
Wat kan een patiëntenorganisatie in hemelsnaam doen om het tij te keren? Het vragenuur leverde een aantal inspirerende ideeën op: patiëntenorganisaties kunnen wel dégelijk invloed uitoefenen. Dus grijp die kansen en ‘wees je eigen olifant’, blogt Joop Beelen, adviseur regionale participatie. 

 
 
 
 
sprekers PGOsupport-congres 2022: Marieke Schuurmans, Hester van de Bovekamp en Robin Bremekamp
 
 
PGOsupport-congres 2022: meld je snel aan!
 
Vrijdagmiddag 30 september heten we je van harte welkom bij ons congres 'Stappen zetten naar de toekomst' in Bussum. Een congres over de toekomst van de patiëntenbeweging. Laat je inspireren door Marieke Schuurmans, Hester van de Bovenkamp en Robin Bremekamp. Zij gaan in op de actuele ontwikkelingen in de zorg, de kern van patiëntenparticipatie en samenwerking. Natuurlijk is er volop tijd en ruimte voor ontmoeting. Bekijk de update van het programma. Deelname aan het congres is kosteloos. Al meer dan 200 mensen hebben zich aangemeld!
 
 
 
 
5 valkuilen bij achterbanraadpleging
 

Of je nu een onderzoek, peiling, dialoog of enquête houdt, het valt allemaal onder achterbanraadpleging. Natuurlijk wil je daar het maximale uit halen. We beschrijven 5 veelvoorkomende valkuilen én hoe jij zorgt dat je er niet in valt. Wil jij ook beter in contact staan met je achterban? En kun je daar wel advies bij gebruiken? Dan helpen onze adviseurs Eva Vroonland of Caroline Donner je graag verder.

 
 
 
 
  foto Hendrien Witte  
Osteoporose Vereniging: succesvolle ledenwerving
 

Succesvol leden werven, wie wil dat niet? De Osteoporose Vereniging groeide in krap 2 jaar van 1.000 naar 1.700 leden. Tijdens ons online zomervragenuur vertelde Hendrien Witte, directeur van de vereniging, over hun aanpak: “Het gaat ons niet om groei. Ons doel is impact realiseren.” Samen met Renske Noordhuis, tot voor kort adviseur fondsenwerving bij PGOsupport, ging ze met de 50 deelnemers in gesprek over de succesfactoren bij ledenwerving. 

 
 
 
 
  foto Jeroen van Smeden  
"Patiënten en onderzoekers kunnen van elkaar leren"
 

Patiëntenparticipatie is essentieel bij geneesmiddelenontwikkeling. Maar de samenwerking tussen patiëntenvertegenwoordigers en klinische onderzoekers is nog niet vanzelfsprekend. Kan onderwijs daar iets aan bijdragen? "Onderzoekers hebben soms geen idee wat er speelt bij patiënten", vertelt Jeroen van Smeden, gastdocent bij de EUPATI NL-opleiding en onderwijsdirecteur van het CHDR, centrum voor geneesmiddelenonderzoek.

 
 
 
 
Cursusagenda
 
De cursusagenda is weer gevuld met meer dan 70 cursussen. Het is een mooie mix van online cursussen, cursussen op locatie en een combinatie van beide. Voor ieder wat wils dus. Maak je keus en schrijf je in!
 
 
 
08
sept
  Interviewen: het hemd van het lijf (Utrecht)  
 
 
 
 
 
 
12
sept
  PR: hoe krijg je nieuws in het nieuws (online)  
 
 
 
 
 
 
13
sept
  Individueel lotgenotencontact (online en Zwolle)  
 
 
 
 
 
 
13
sept
  Hoe verzorg je een gastles of workshop? (online en Utrecht)  
 
 
 
 
 
 
14
sept
  Communiceren met impact (online en Utrecht)  
 
 
 
 
 
 
15
sept
  Effectief werven van vrijwilligers (online)  
 
 
 
 
 
 
15
sept
  Kennismaken, selecteren en inwerken van vrijwilligers (online)  
 
 
 
 
 
 
23
sept
  Effectief presenteren (Utrecht)  
 
 
 
 
 
 
28
sept
  Veranderen, krijg je mensen mee! (Utrecht)  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
     
 
pgo logo
Samen meer betekenen voor cliënten
 
0‍3‍0 2‍0‍4‍0 7‍0‍0    |   Website PGOsupport    |   Website Participatiekompas
 
Afmelden   |   Doorsturen   |   Gegevens wijzigen  |   Privacybeleid
 
twitter linkedin youtube