Cursussen over participatie, communicatie, filmpjes maken en meer ....
Lees online  |  Aanmelden
 
PGO support Logo Nieuwsbrief | 21 maart 2023
 
 
 
 
Blog
Onbereikbare doelgroepen bestaan niet
Patiëntenorganisaties noemen sommige doelgroepen onbereikbaar. Zoals jongeren of mensen met een andere culturele achtergrond. Maar volgens Nienke Oosting, adviseur impact en bereik, klopt dat niet. Die jongeren zijn prima te bereiken. Je weet alleen nog niet goed hoe. Met deze 5 stappen vergroot je je bereik én impact onder ‘onbereikbare’ doelgroepen.
 
 
Wat is nieuw in de nieuwe subsidieregeling?
Twee weken geleden publiceerde het ministerie van VWS een concepttekst van de nieuwe subsidieregeling voor patiënten- en gehandicaptenorganisaties. Veel organisaties zaten hierop te wachten. Naast een instellingssubsidie kun je straks ook een projectsubsidie voor meer impact en bereik aanvragen. PGOsupport bekeek de nieuwe subsidieregeling. Wat is nieuw vergeleken met het vorige beleidskader?
 
 
Online vragenuur
Nieuw leerjaar EUPATI

Binnenkort start de werving en selectie voor de 3e leergang van EUPATI NL. Overweeg je je in te schrijven, maar wil je nog wat meer weten? Annemiek van Rensen en Saskya Angevare van PGOsupport beantwoorden al je vragen tijdens een online vragenuur op donderdag 13 april van 16:00 tot 17:00 uur.

 
 
Save the date: netwerkbijeenkomst 12 juni 2023
Noteer de datum alvast in je agenda: op maandagmiddag 12 juni vindt de jaarlijkse netwerkbijeenkomst plaats in Utrecht. Ieder(in), MIND, Patiëntenfederatie en PGOsupport nodigen je hiervoor van harte uit.

Inhoudelijk thema: welke ontwikkelingen dragen eraan bij dat de zorggebruiker regionaal beter wordt gehoord? Wat betekent dat voor patiëntenorganisaties en hoe kunnen ze meedoen? Aansluitend is er een netwerkborrel. We houden je via de nieuwsbrief op de hoogte wanneer aanmelden mogelijk is.
 
 
7 tips voor meer leden of donateurs
Hoe bind je meer leden en donateurs aan je organisatie? Maak het verhaal van je organisatie duidelijk. En communiceer op verschillende plekken kort en krachtig redenen om lid of donateur te worden.
Bekijk deze en andere tips voor succesvolle ledenwerving.
 
 
Subsidiemogelijkheid Hersenstichting
Zet jouw organisatie zich in voor mensen met een hersenaandoening? Dan kun je bij de Hersenstichting t/m 10 mei 2023 een subsidie aanvragen voor opzet of uitwerking van concrete activiteiten voor deze doelgroep. Het gaat om initiatieven voor lotgenotencontact, ervaringen delen en informatie geven. PGOsupport kan je ondersteunen bij je aanvraag.
 
 
Cursusagenda
In onze cursusagenda vind je online cursussen, cursussen op locatie of in een combinatie van beide. Maak je keus en schrijf je in!

Is een cursus vol of niet gepland? Geef je interesse door via de knop ‘Hou me op de hoogte’. We mailen je dan als we de cursus weer inplannen.
 
 
PR: hoe krijg je nieuws in het nieuws
12 april | online
 
 
Communiceren met impact
21 april | online
 
 
Participatie in wetenschappelijk onderzoek
3 mei | Eindhoven
 
 
Participatie bij richtlijnontwikkeling
9 mei | Utrecht
 
 
Begrijpelijk en inclusief schrijven
11 mei | online
 
 
Communiceren met impact
24 mei | online en Utrecht
 
 
Doelgericht filmpjes maken
31 mei | online en Utrecht
 
PGO support Logo
Volg ons op:
Linkedin Twitter YouTube
Website PGOsupport | Website Participatiekompas
Contact | Privacybeleid | Afmelden | Gegevens wijzigen