Cursussen over participatie, vrijwilligers inwerken, communicatie en meer ....
Lees online  |  Aanmelden
 
PGO support Logo Nieuwsbrief | 8 maart 2023
 
 
portretfoto maarten de wit en casper schoemaker
 
 
De juiste patiëntenvertegenwoordiger op de juiste plek
De ene patiëntenvertegenwoordiger is de andere niet. Het maakt nogal uit of je net de diagnose kreeg of al jaren met een aandoening leeft. Het helpt om onderscheid te maken tussen verschillende stadia van ervaringsdeskundigheid. Bij patiëntenparticipatie is het belangrijk dat verwachtingen vooraf helder zijn. Casper Schoemaker van PGOsupport ontwikkelde samen met Maarten de Wit een nieuw model met persona's, dat onlangs verscheen in een hoogstaand wetenschappelijk tijdschrift voor reumatologen. 
 
 
Consultatie nieuwe subsidieregeling
Per 1 januari 2024 gaat de nieuwe subsidieregeling voor patiënten- en gehandicaptenorganisaties 2024-2028 in. In de nieuwe subsidieregeling legt VWS de focus op meer impact en bereik en op meer differentiatie in patiënten- en gehandicaptenorganisaties. Via een internetconsultatie kan iedereen de nieuwe regeling inzien en tot en met 4 april inbreng leveren.
 
 
Nieuwe subsidieronde Voor elkaar!
Binnen het ZonMw-programma Voor elkaar! kunnen belangenbehartigende organisaties nu subsidie aanvragen voor projecten over onderwijs & werk, belangenbehartiging, vrije tijd en zorg & welzijn. Je dient eerst een beknopt projectidee in (deadline: 13 april). PGOsupport kan je ondersteunen. In het voorjaar starten nog 2 andere subsidierondes.
 
 
Plusminus: investeren in samenwerken voor groter bereik
Voor een groter bereik en meer impact is verbinding met andere organisaties cruciaal. Plusminus is de vereniging voor mensen met een bipolaire aandoening (depressieve en manische periodes). Plusminus investeert veel in een steeds breder netwerk. Voor betere zorg werkt Plusminus vooral samen met het Kenniscentrum Bipolaire Stoornissen, maar ook met andere organisaties. Een interview met Henk Mathijssen, voorzitter van Plusminus.
 
 
Nieuw leerjaar EUPATI NL: blijf op de hoogte

Door het enthousiasme, de inzet en impact van de afgestudeerde EUPATI NL-studenten in het geneesmiddelenveld krijgen wij steeds vaker de vraag wanneer de opleiding weer start. We verwachten dit voorjaar te beginnen met de werving en selectie voor het leerjaar 2023/2024. De opleiding gaat dan in het najaar van start.

Heb je interesse in de opleiding en overweeg je je aan te melden? Laat het ons alvast weten. Je krijgt dan een mail zodra de inschrijving opent.

 
 
 
 
2 nieuwe online modules
Ons aanbod aan online modules blijft groeien. Je kunt al kiezen uit meer dan 20 onderwerpen die van belang zijn voor vrijwilligers van patiëntenorganisaties. Er zijn nu 2 nieuwe online modules: 'Netwerk in kaart brengen' en 'Een goed gesprek'. 
De online modules duren 30-45 minuten. Je kunt ze thuis doen wanneer je maar wil. Kosteloos voor patiëntenorganisaties!
 
 
Online vragenuur
Zó maak je goed gebruik van onze online modules

Wist je dat onze online modules ook interessant zijn voor je vrijwilligers? Onze adviseurs Karin Hoek en Ruben Bos vertellen je graag over de mogelijkheden in een online vragenuur op woensdag 15 maart van 16:00 - 17:00 uur. Relevant voor wie vrijwilligers coördineert of zich met hun ontwikkeling bezighoudt. Deelname is gratis en vrijblijvend

 
 
Hoe pakken collega-organisaties dat aan?
Patiëntenorganisaties kunnen bij PGOsupport terecht voor informatie en advies. We delen onze kennis en ervaring graag in ons brede netwerk. Én we brengen je graag in contact met collega-organisaties. Bijvoorbeeld via onze LinkedIngroep. Met meer dan 1.200 mensen die actief zijn voor een patiëntenorganisatie en met je willen meedenken.

Maak er gebruik van! Of help zelf een collega-organisatie verder. Er staan nu actuele vragen over vrijwilligersbeleid en urenregistratie. Denk en lees mee en help elkaar verder.
 
 
Cursusagenda
In onze cursusagenda vind je online cursussen, cursussen op locatie of in een combinatie van beide. Maak je keus en schrijf je in!

Is een cursus vol of niet gepland? Geef je interesse door via de knop ‘Hou me op de hoogte’. We mailen je dan als we de cursus weer inplannen.
 
 
Bloggen
4 maart | online
 
 
PR: hoe krijg je nieuws in het nieuws
12 april | online
 
 
Kennismaken en inwerken van vrijwilligers
18 april | online
 
 
Communiceren met impact
21 april | online
 
 
Participatie bij richtlijnontwikkeling
9 mei | online en Utrecht
 
 
Doelgericht filmpjes maken
10 mei | online en Utrecht
 
 
Begrijpelijk en inclusief schrijven
11 mei | online
 
PGO support Logo
Volg ons op:
Linkedin Twitter YouTube
Website PGOsupport | Website Participatiekompas
Contact | Privacybeleid | Afmelden | Gegevens wijzigen