Cursussen over lotgenotencontact, vrijwilligers inwerken, communicatie en meer ...
Lees online  |  Aanmelden
 
PGO support Logo Nieuwsbrief | 10 januari 2023
 
 
 
 
Blog
Werven in crisistijd? Blijf in contact, juist nú

"Zal onze achterban ons nog wel kunnen blijven steunen?" Adviseur fondsenwerving Winona Verlinden hoort deze vraag bij verschillende patiëntenorganisaties. Want zoals voor iedereen merkbaar, is alles flink duurder geworden. Heeft het in deze crisistijd wel zin om bezig te zijn met de werving van nieuwe leden of donateurs? Winona geeft tips waarom je dat vooral wél moet blijven doen.

 
 
foto Babette van den Brink en Annemarie Noordam, trainers van de PGOsupport-cursus veranderen
 
 
Cursus: Veranderen, krijg je mensen mee

"Het is belangrijk om emoties bespreekbaar te maken bij veranderingen binnen een organisatie," vertelt trainer Babette van den Brink van de cursus ‘Veranderen, krijg je mensen mee’. Aan de hand van rollenspellen en theorie leer je weerstand bij mensen voorkomen. De vaardigheden die je bij deze cursus leert, zijn ook nog eens breed inzetbaar. Een aanrader dus!

 
 
Succesvolle campagne

Meer jonge ouders bereiken. CP Nederland ontwikkelde hiervoor een welkomsttasje, met daarin een knuffel en een pakkende folder. Revalidatieartsen delen dit uit aan ouders van een kind met Cerebrale Parese. De initiatiefnemers vertellen enthousiast over de campagne: "Dit heeft onze vereniging een enorme boost gegeven." 

foto Marieke van Driel en Marike Willems, voorzitter en verenigingsmanager van CP Nederland
 
 
Vacature: Adviseur leren en ontwikkelen
PGOsupport zoekt een ervaren adviseur leren en ontwikkelen voor 32-36 uur per week, die ons team komt versterken bij de (door)ontwikkeling van ons trainingsaanbod. Je vertaalt leervragen naar impactvolle oplossingen voor ons open cursusaanbod en maatwerk. Ook adviseer je onze trainers actief bij de opzet van hun cursussen. 
Heb jij een duidelijke visie op leren en wil je graag werken in een prettige omgeving met veel ruimte voor eigen initiatief? Dan zien we jouw reactie graag uiterlijk 27 januari tegemoet!
 
 
Online vragenuur: achterban raadplegen

Hoe kom je erachter waar je leden of donateurs behoefte aan hebben? De Vereniging van Mensen met Brandwonden gebruikte hiervoor de online dialoogtool. Voorzitter Titus Radstake is enthousiast en vertelt er alles over tijdens het online vragenuur op maandag 23 januari van 11:00 tot 12:00 uur.

 
 
5 meest gelezen artikelen van 2022

Steeds meer mensen gebruiken de praktische informatie op de website van PGOsupport. Het aantal bezoekers en nieuwsbriefabonnees nam vorig jaar met meer dan 15% toe. Wat waren de meest gelezen artikelen? De highlights van 2022 die je niet mag missen: van tips voor meer bestuursleden tot het vergoeden van patiëntenparticipatie bij onderzoek.

 
 
Cursusagenda
In onze cursusagenda vind je online cursussen, cursussen op locatie of in een combinatie van beide. Maak je keus en schrijf je in!

Cursus vol of niet gepland? Geef je interesse door via de knop ‘Hou me op de hoogte’. Je ontvangt dan bericht als we de cursus weer inplannen.
 
 
Bewust beïnvloeden
13 februari | online en Utrecht
 
 
Kennismaken en inwerken van vrijwilligers
14 februari | online cursus
 
 
Aan de slag als patiëntenvertegenwoordiger
15 februari | online en Zwolle
 
 
Individueel lotgenotencontact
2 maart | online en Eindhoven
 
 
Veranderen, krijg je mensen mee!
8 maart | cursus in Utrecht
 
 
Gezondheidsvaardigheden
8 maart | online en Utrecht
 
 
Contact maken met je (potentiële) leden
13 maart | online en Utrecht
 
PGO support Logo
Volg ons op:
Linkedin Twitter YouTube
Website PGOsupport | Website Participatiekompas
Contact | Privacybeleid | Afmelden | Gegevens wijzigen