Cursussen over lotgenotencontact, participatie, vrijwilligers begeleiden, communicatie en meer ...
 
Lees online  |  Afmelden
 
  logo pgosupport  
Nieuwsbrief | 20 dec 2022
 
 
Op zoek naar de toekomst van de patiëntenvereniging
 

De vereniging van gisteren is niet meer de organisatie van de toekomst: het klassieke lidmaatschap is achterhaald. Maar wat moet je doen als het oude niet meer werkt? Hoe zorg je dat je als patiëntenvereniging klaar bent voor de toekomst? Volgens organisatieadviseur Jolanda van Dijk is durven loslaten van het oude hoe dan ook nodig. Zij helpt je daar graag bij op weg.

 
 
 
 
   
Online vragenuur: achterban raadplegen met de dialoogtool
 

Waar hebben de leden en donateurs van je patiëntenorganisatie behoefte aan? Om daar een goed antwoord op te krijgen is contact met je achterban essentieel. De Vereniging van Mensen met Brandwonden gebruikte hiervoor de online dialoogtool. Voorzitter Titus Radstake is enthousiast. Hij vertelt er alles over tijdens het online vragenuur op maandag 23 januari van 11:00 tot 12:00 uur.

 
 
 
 
 
Vrijwilligersprijzen 2023: wat maakt het werk zo mooi?
 

Wat maakt het vrijwilligerswerk voor jouw organisatie de moeite waard? Waar ben je enthousiast over en welk verhaal kun je daarover delen? De jaarlijkse Nationale Vrijwilligersprijzen draaien dit keer om het verhaal van je organisatie. Je doet mee door een vlog van maximaal 1 minuut in te sturen. En mooi meegenomen: zo’n vlog kun je ook prima gebruiken om nieuwe vrijwilligers te werven. Hulp nodig bij het maken van de vlog? Onze cursus 'Doelgericht filmpjes maken' sluit hier mooi bij aan. Stuur je vlog in voor 28 februari. De hoofdprijs is 15.000 euro.

 
 
 
 
man zit achter laptop waarop de website Participatiekompas te zien is
 
 
Participatiekompas.nl: dé wegwijzer naar patiëntenparticipatie
 
PGOsupport legt zich al meer dan 10 jaar toe op de kracht en de mogelijkheden van patiëntenparticipatie. We scholen, adviseren én publiceren erover. Ken je onze kenniswebsite Participatiekompas.nl? Daar vind je een schat aan informatie, methodes, publicaties, praktische handvatten en inspirerende voorbeelden van patiëntenparticipatie. Voor alle betrokken partijen: zorgverleners, beleidsmakers, onderzoekers én patiëntenorganisaties. Kijk er eens rond en abonneer je op de maandelijkse nieuwsbrief.
 
 
  foto andrea roelofs  
Cursus Communiceren met impact: leren van elkaar
 
Jaarlijks verwelkomen wij honderden cursisten bij een of meer van onze ruim 70 cursussen. Wie zijn de docenten en cursisten? Wat leren zij van en met elkaar? We spraken docenten Hermien Dannenberg en Eva Keblusek en cursist Andrea Roelofs over de cursus Communiceren met impact. "Van hoge kwaliteit, net als alle andere cursussen van PGOsupport", aldus Andrea.
 
 
 
Cursus Participatie bij richtlijnontwikkeling: meld je aan!
 
Werk jij vanuit je patiëntenorganisatie mee aan de ontwikkeling van richtlijnen of zorgstandaarden? Hoe zorg je er dan voor dat je de ervaringen en behoeften van patiënten zo goed mogelijk inbrengt? In onze cursus 'Participatie bij richtlijnontwikkeling' leer je daar alles over. Op 19 januari start er weer een online cursus. In 3 sessies met zelfstudie leer je hoe jij je rol als patiëntenvertegenwoordiger bij richtlijnen effectief kunt invullen.
 
 
Cursusagenda
 
In onze cursusagenda vind je een mooie mix van online, op locatie of een combinatie van beide. Maak je keus en schrijf je in!

Cursus vol of niet gepland? Geef je interesse door via de knop ‘Hou me op de hoogte’. Je ontvangt dan bericht als we de cursus weer inplannen.
 
 
 
11
jan
  Doelgericht filmpjes maken (online)  
 
 
 
 
 
 
12
jan
  Begeleiden van vrijwilligers (online)  
 
 
 
 
 
 
18
jan
  Communiceren met impact (online)  
 
 
 
 
 
 
19
jan
  Participatie bij richtlijnontwikkeling (online)  
 
 
 
 
 
 
20
jan
  Groepsgewijs lotgenotencontact (online en Utrecht)  
 
 
 
 
 
 
25
jan
  Masterclass Mediatraining (Hilversum)  
 
 
 
 
 
 
31
jan
  Zo schrijf je een boeiende nieuwsbrief (online)  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Medewerkers van PGOsupport in kerstoutfit
 
Fijne feestdagen!
 
De medewerkers van PGOsupport wensen je prettige feestdagen en het allerbeste voor 2023. 

Van maandag 26 december t/m zondag 1 januari is ons kantoor gesloten. Vanaf 2 januari zijn wij weer bereikbaar. 
 
     
 
pgo logo
Samen meer betekenen voor cliënten
 
0‍3‍0 2‍0‍4‍0 7‍0‍0    |   Website PGOsupport    |   Website Participatiekompas
 
Afmelden   |   Doorsturen   |   Gegevens wijzigen  |   Privacybeleid
 
twitter linkedin youtube