Cursussen over participatie, vrijwilligers werven, communicatie en meer ...
 
Lees online  |  Afmelden
 
   
Nieuwsbrief | 13 okt 2022
 
Impactadviseur Nienke Oosting deelt hartjes uit aan congresdeelnemers
 
 
PGOsupport-congres in beeld
 

Het PGOsupport-congres was een groot succes. Op vrijdagmiddag 30 september waren meer dan 250 vrijwilligers en medewerkers van patiëntenorganisaties aanwezig in Theater Spant in Bussum. Ontmoeten, netwerken en inspireren was het doel - en dat is wat ons betreft ruimschoots gelukt! Een bruisende en inspirerende middag met als thema: 'Stappen zetten naar de toekomst'. Bekijk het fotoverslag.

 
 
 
 
cover congres-magazine pgosupport
 
 
Inspirerend congres-magazine
 

Heb je het congres gemist? Lees dan het uitgebreide congres-magazine met verslagen van alle presentaties en verrassende interactieve activiteiten op de markt. Was je wel aanwezig, dan is het ook leuk om de inspirerende verhalen na te lezen en nog even na te genieten. De video's van de 4 online inspiratiesessies kun je ook (met ondertiteling) terugkijken. 

 
 
 
 
  foto daisy veenstra  
Twee werelden, één missie
 
De rappende psycholoog Daisy Veenstra (100.000 volgers op TikTok) maakte een swingende rap-up van het congres. De rap gaat over het zoeken naar verbinding tussen 2 werelden: de wereld van patiënten en de wereld van de zorg. 
 
"We maken samen pas verschil als iedereen zich uit.
Twee werelden, één missie en die missie is vooruit"
 
 
 
Nieuw: met sterke vragen in dialoog met je achterban
 
Online in dialoog met je achterban? Met de dialoogtool krijg je de meningen of behoeften van je achterban boven tafel. Deelnemers reageren anoniem op elkaars antwoorden. Zo leren ze van elkaar, lichten hun mening toe, stellen die bij en komen tot een rangorde van wat ze het belangrijkst vinden. PGOsupport helpt je bij het gebruik van deze tool.

Patiëntenorganisaties kunnen nu in de dialoogtool gebruikmaken van een aantal sterke dialoogvragen, zoals: Welke activiteit moet onze vereniging volgens jou heroverwegen of zelfs stoppen en waarom? 
 
 
 
Dienstverlening PGOsupport dik in orde
 

PGOsupport ondersteunt patiënten- en gehandicaptenorganisaties goed en proactief. De financiële bijdrage van het ministerie van VWS is in de periode 2018-2020 goed besteed. Dat concludeert onderzoeksbureau ResCon na evaluatie van onze dienstverlening in opdracht van het ministerie. Het bureau geeft ook 5 aanbevelingen.

Wij zijn blij met de uitkomst van de evaluatie én met de aanbevelingen. Die geven weer mooie aanknopingspunten voor verdere verbetering van onze dienstverlening. En alle patiëntenorganisaties die aan het onderzoek meewerkten: hartelijk bedankt!

 
 
 
 
 
 
  Masterclass Mediatraining  
 
  Kom jij als vertegenwoordiger van een patiëntenorganisatie wel eens in contact met de pers? Speciaal voor jou is er de masterclass Mediatraining, een intensieve training in een studio in Hilversum.

Je oefent met verschillende situaties. Zo leer je je organisatieboodschap helder over te brengen en de regie te houden tijdens interviews. De masterclass is op dinsdag 1 november.
 
 
 
 
 
  Schrijven voor online  
 
  De website en social media zijn belangrijke communicatiekanalen voor patiëntenorganisaties. Maar hoe verleid je je bezoekers om verder te lezen?

In deze praktische cursus leer je in 3 online sessies hoe je aansprekende teksten schrijft. Dat doe je aan de hand van teksten van je eigen organisatie. Deze cursus wordt gegeven op woensdag 2, 16 en 30 november. 
 
 
 
 
Cursusagenda
 
Bekijk onze cursusagenda met meer dan 70 cursussen. In een mooie mix van online, op locatie of een combinatie van beide. Maak je keus en schrijf je in!

Is de cursus van je keuze vol of niet gepland? Geef je interesse door via de knop ‘Hou me op de hoogte’. Je ontvangt dan bericht als we de cursus weer inplannen.
 
 
 
03
nov
  Bloggen (online)  
 
 
 
 
 
 
07
nov
  Online presenteren (online)  
 
 
 
 
 
 
07
nov
  Focusgroepen leiden (Utrecht)  
 
 
 
 
 
 
08
nov
  Hoe verzorg je een gastles of workshop? (online en Utrecht)  
 
 
 
 
 
 
08
nov
  Participatie in wetenschappelijk onderzoek (online)  
 
 
 
 
 
 
09
nov
  Social media strategie (online)  
 
 
 
 
 
 
10
nov
  Effectief werven van vrijwilligers (online)  
 
 
 
 
 
 
10
nov
  Beoordelen van onderzoeksvoorstellen (online en Zwolle)  
 
 
 
 
 
 
10
nov
  Kennismaken, selecteren en inwerken van vrijwilligers (online)  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
     
 
pgo logo
Samen meer betekenen voor cliënten
 
0‍3‍0 2‍0‍4‍0 7‍0‍0    |   Website PGOsupport    |   Website Participatiekompas
 
Afmelden   |   Doorsturen   |   Gegevens wijzigen  |   Privacybeleid
 
twitter linkedin youtube