Cursussen over online schrijven, vrijwilligersbeleid, belangenbehartiging en meer...
 
Lees online  |  Afmelden
 
   
Nieuwsbrief | 25 okt 2022
 
Congresbezoekers staan in de rij voor een websitescan
 
 
Websitescan: hoe goed is jouw website?
 

Op het PGOsupport-congres stonden mensen in de rij voor de websitescan. In 3 minuten bekeek online communicatieadviseur Anne van Voorthuizen de website van patiëntenorganisaties en gaf tips voor verbeteringen. De belangrijkste inzichten van het congres zette Anne op een rij. Met tips voor hoe je meer websitebezoekers en meer nieuwsbriefabonnees kunt krijgen.

 
 
 
 
 
Tip! Gratis e-mailprogramma's voor je nieuwsbrief
 
Een e-mailnieuwsbrief is een krachtig middel om je achterban te bereiken. Wist je dat er gratis e-mailprogramma's zijn om je nieuwsbrief mee te maken (tot 2.000 abonnees gratis)? De programma's zijn laagdrempelig en makkelijk te gebruiken. En je beheert er op eenvoudige wijze je nieuwsbriefabonnees mee. Prima om mee te starten.
 
 
 
 
Online vragenuur Jongeren bereiken, hoe dan?!
 

Je organisatie heeft dringend behoefte aan meer jongeren. Zowel vrijwilligers als leden. Hoe sluit je aan bij de wensen en behoeften van jongeren? Welke manier van communiceren past bij hen? En hoe houd je ze verbonden aan je organisatie? Dat zou je het liefst aan jongeren zelf vragen. Dan heb je nu de kans. Tijdens het online vragenuur op dinsdag 22 november van 16.00 tot 17.00 uur beantwoorden jongeren van JongPIT al je vragen. Deelname is kosteloos. Meld je snel aan.

 
 
 
 
  Projectleider Suzanne Vrienlink staat bij een ecologische toilet in een weiland  
Samenwerking: de kracht van de Toiletalliantie
 

Het tekort aan openbare toiletten in Nederland is een probleem voor een groeiende groep mensen. Een deel van hen blijft daarom voor de zekerheid thuis. Dat kan en moet anders vindt de Toiletalliantie, een samenwerking van 26 organisaties die vooral inzet op lobby en PR. Projectleider Suzanne Vrielink van de Maag Lever Darm Stichting: “Alle partners nemen enorm veel energie mee. Dat geeft deze alliantie vleugels.”

 
 
 
 
 
Nieuwe cursus over lokale belangenbehartiging
 
In onze nieuwe cursus 'Belangenbehartiging en beïnvloeding in je gemeente' verdiep je jouw rol als lokale belangenbehartiger van mensen met een beperking of chronische ziekte. Je leert hoe de gemeente werkt en waar de gemeente over gaat. Dit doe je aan de hand van een onderwerp waarop jij zelf invloed wil uitoefenen. 

De cursus is heel interessant voor mensen die lokaal aan de slag willen met het VN-verdrag Handicap. Maar zeker ook voor vertegenwoordigers van landelijke patiëntenorganisaties die invloed willen op gemeentelijk beleid. De cursus start op vrijdag 18 november en bestaat uit 2 bijeenkomsten bij Zorgbelang Inclusief in Arnhem en 1 online sessie. 
 
 
 
 
  Nieuw: online module Crowdfunding  
 
  Wat is crowdfunding of online fondsenwerving? En vooral: wat levert het op? Nieuwe online module (20-30 minuten) die je in je eigen tijd kan doen. Na aanmelding ontvang je een wachtwoord waarmee je toegang krijgt.
Na deze online module kun je een vervolgtraject starten voor je eigen crowdfundingcampagne.
 
 
 
 
 
  Nieuw: online module Zó geef je leiding  
 
  Wat maakt leidinggeven effectief? Waarom slaat een aanpak bij de ene medewerker of vrijwilliger wel aan en bij de andere niet? In deze nieuwe online module (60 minuten) leer je op een flexibele manier leidinggeven zodat je vrijwilligers zo goed mogelijk hun werk kunnen uitvoeren én betrokken blijven. Je kunt alle online modules kosteloos volgen.  
 
 
 
Cursusagenda
 
Bekijk onze cursusagenda met meer dan 70 cursussen. In een mooie mix van online, op locatie of een combinatie van beide. Maak je keus en schrijf je in!

Is de cursus van je keuze vol of niet gepland? Geef je interesse door via de knop ‘Hou me op de hoogte’. Je ontvangt dan bericht als we de cursus weer inplannen.
 
 
 
14
nov
  Begrijpelijk en taakgericht schrijven (online)  
 
 
 
 
 
 
16
nov
  Gezondheidsvaardigheden: iedereen bereiken en betrekken (online en Utrecht)  
 
 
 
 
 
 
18
nov
  De juiste vrijwilliger op de juiste plek (Utrecht)  
 
 
 
 
 
 
18
nov
  Belangenbehartiging en beïnvloeding in je gemeente (online en Arnhem)  
 
 
 
 
 
 
22
nov
  Enquêtes maken die werken (online)  
 
 
 
 
 
 
22
nov
  Zo schrijf je een boeiende nieuwsbrief (online)  
 
 
 
 
 
 
23
nov
  Individueel lotgenotencontact (online)  
 
 
 
 
 
 
25
nov
  Wegwijs in de klinische epidemiologie (Utrecht)  
 
 
 
 
 
 
29
nov
  Bewust beïnvloeden (online en Utrecht)  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
     
 
pgo logo
Samen meer betekenen voor cliënten
 
0‍3‍0 2‍0‍4‍0 7‍0‍0    |   Website PGOsupport    |   Website Participatiekompas
 
Afmelden   |   Doorsturen   |   Gegevens wijzigen  |   Privacybeleid
 
twitter linkedin youtube