Cursussen over participatie, presenteren, communicatie en meer ...
 
Lees online  |  Afmelden
 
   
Nieuwsbrief | 27 sept 2022
 
banner pgosupport-congres 2022
 
 
25 miljoen extra voor patiëntenorganisaties
 
In de slipstream van de Miljoenennota op Prinsjesdag zat ook nog een zeer welkom nieuwtje. Vanaf 2024 komt er jaarlijks 25 miljoen extra beschikbaar voor subsidie voor patiënten- en gehandicaptenorganisaties. Dat is goed nieuws! Dries Hettinga, directeur van PGOsupport: "We zijn blij dat de oproep vanuit de sector gehoor heeft gekregen. Het is het resultaat van een goede lobby".
 
 
 
PGOsupport-congres: laatste plekken vrij, meld je aan!
 
Het is bijna zover: op vrijdagmiddag 30 september barst het PGOsupport-congres los in Spant, Bussum. Ben jij er ook bij? Ga in gesprek over de toekomst van jouw organisatie met aansprekende voorlopers van andere patiënten- en cliëntenorganisaties. 

We verwelkomen je met een lunch op onze levendige inspiratiemarkt. In het plenaire programma zetten 3 inspirerende sprekers je aan het denken over impact, participatie en samenwerking. De rappende psycholoog Daisy Veenstra (100.000 volgers op TikTok) sluit af, zodat je swingend de inspiratiemarkt op kan met veel leuke activiteiten. Aan het eind van de dag ben je klaar om een volgende stap te zetten. 

Al meer dan 300 mensen hebben zich aangemeld. Er zijn nog een paar plekken vrij. Dus meld je aan of attendeer anderen op dit boeiende congres. Deelname is kosteloos.
 
 
gesprekspanel online sessie, met van links naar rechts: dominique hamerlijnck, wim altena, safae hamkour, barbara sneller en dries hettinga
 
 
Van belangenbehartiger naar partner
 

Als patiëntenvertegenwoordiger in zorg, welzijn en onderzoek moet je kunnen switchen tussen de verschillende rollen die je hebt. Maar hoe doe je dat? Daarover ging het tijdens de online inspiratiesessie ‘Van belangenbehartiger naar partner’ op 22 september. Een panel met 3 patiëntenvertegenwoordigers en een onderzoeker ging hierover in gesprek met PGOsupport-directeur Dries Hettinga. Een impressie van onze derde online sessie in aanloop naar het congres.

Aanmelden voor de vierde en laatste inspiratiesessie 'Bereik je brede achterban', vandaag 27 september, kan ook nog.

 
 
 
 
 
8 tips voor een toegankelijke website
 

Een toegankelijke samenleving waarin iedereen mee kan doen, óók mensen met een beperking. Dat is het motto van de Week van de Toegankelijkheid, in de eerste week van oktober. Jouw organisatie kan hier ook aan bijdragen door ervoor te zorgen dat de website toegankelijk is voor mensen die blind of slechtziend zijn of een andere functiebeperking hebben. Om je te helpen hebben we 8 handige tips op een rij gezet waar je mee kunt beginnen.

 
 
 
 
   
Online vragenuur: Hoe vervang je een onvervangbaar bestuurslid?
 

Bestuursleden van patiëntenorganisaties zijn zéér betrokken mensen die zich met hart en ziel inzetten voor de organisatie. Maar wat als zo’n onmisbare bestuurder wil stoppen? Of als de laatste termijn er binnenkort opzit?

Joke Zephat hielp een organisatie aan een goede vervanging voor de voorzitter. Ze vertelt over de succesfactoren in de zoektocht tijdens een online vragenuur op dinsdag 11 oktober, 16:00 - 17:00 uur. Deelname is gratis en vrijblijvend.

 
 
 
 
 
Uitgelicht: cursus voor eindredacteuren patiëntenbladen
 
De puntjes op de i zetten van je patiëntenblad? Je leert het van de ervaren eindredacteuren Evert de Vos en Luuk Sengers. Met deze cursus op zak til jij teksten naar een hoger niveau en weet je een aantrekkelijke mix van artikelen voor je blad te maken. Ook krijg je inzicht in je rol en verantwoordelijkheden als eind- of hoofdredacteur.

Op de cursusdag ga je met een tekst uit je eigen blad aan de slag. Na afloop krijg je een handboek mee met een helder stappenplan. Meld je aan voor deze leuke en praktische cursus. Er is nog plek vrij op donderdag 20 oktober in Utrecht.
 
De vele praktische tips maken het werk voor mij een stuk makkelijker.
- een cursist
 
 
Cursusagenda
 
Bekijk onze cursusagenda met meer dan 70 cursussen. In een mooie mix van online, op locatie of een combinatie van beide. Maak je keus en schrijf je in!

Is de cursus van je keuze vol of niet gepland? Geef je interesse door via de knop ‘Hou me op de hoogte’. Je ontvangt dan bericht als we de cursus weer inplannen.
 
 
 
20
okt
  Begeleiden van vrijwilligers  
 
 
 
 
 
 
20
okt
  Hoe word ik een goede eindredacteur? (Utrecht)  
 
 
 
 
 
 
28
okt
  Participatie in wetenschappelijk onderzoek (Zwolle)  
 
 
 
 
 
 
31
okt
  Communiceer bewust, versterk elkaar (Utrecht)  
 
 
 
 
 
 
01
nov
  Masterclass Mediatraining (Hilversum)  
 
 
 
 
 
 
02
nov
  Schrijven voor online (online)  
 
 
 
 
 
 
02
nov
  Veranderen, krijg je mensen mee! (Utrecht)  
 
 
 
 
 
 
03
nov
  Bloggen (online)  
 
 
 
 
 
 
07
nov
  Online presenteren (online)  
 
 
 
 
 
 
07
nov
  Focusgroepen leiden (Utrecht)  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
     
 
pgo logo
Samen meer betekenen voor cliënten
 
0‍3‍0 2‍0‍4‍0 7‍0‍0    |   Website PGOsupport    |   Website Participatiekompas
 
Afmelden   |   Doorsturen   |   Gegevens wijzigen  |   Privacybeleid
 
twitter linkedin youtube