Cursussen over lotgenotencontact, vrijwilligers inwerken, communicatie en meer ...
Lees online  |  Aanmelden
 
PGO support Logo Nieuwsbrief | 24 januari 2023
 
 
foto met op de voorgrond onderzoeker Susanne van de Hei en op de achtergrond mensen van de patiëntenadviesraad die geeltjes plakken
 
 
Video: Patiëntenparticipatie maakt je onderzoek beter én leuker

Patiënten betrekken bij je onderzoek? Dat is altijd een goed idee, vindt onderzoeker Susanne van de Hei (UMCG): “Je werkt samen met de mensen voor wie je het doet – en het is nog leuk ook!” PGOsupport maakte samen met onderzoekers en een patiëntenadviesraad van het Longfonds een video over de meerwaarde van patiëntenparticipatie in wetenschappelijk onderzoek.

 
 
8 websites met gratis beeldmateriaal
Hoe kom ik aan gratis foto’s of illustraties voor mijn website of ander communicatiemateriaal? Die vraag krijgen we regelmatig bij PGOsupport. Want zomaar een foto van internet afplukken moet je vooral niet doen. Daar kunnen auteursrechten op rusten. Gelukkig zijn er websites waar je rechtenvrije én gratis foto’s en illustraties kunt downloaden. We zetten er 8 voor je op een rij.
 
 
Online vragenuur
Achterbanraadpleging en jaarplan
In het jaarplan van je organisatie staan je speerpunten. Bij voorkeur afgestemd op de behoeften van je achterban. Hoe pak je dat efficiënt aan?
Ga hierover online in gesprek met onze adviseurs Jolanda van Dijk en Marloes Biegel én met mensen van collega-organisaties op dinsdag 31 januari van 16:00 tot 17:00 uur.
 
 
portretfoto met van links naar rechts geesje tomassen, petra vermeulen en marlies jansen
 
 
Cursus gezondheidsvaardigheden: hoe bereik je iedereen?

Voor 1 op de 4 mensen zijn teksten over zorg en gezondheid te moeilijk. Grote kans dat dat ook bij jouw patiëntenorganisatie het geval is. Onze nieuwe cursus Gezondheidsvaardigheden gaat over communiceren op begrijpelijke wijze. Trainer Geesje Tomassen en 2 cursusdeelnemers vertellen waarom het belangrijk is om je informatie ook toegankelijk te maken voor mensen met beperkte gezondheidsvaardigheden.
 

"Voor het vergroten van je bereik gaat het er vooral om dat je prettig en helder communiceert"

- Geesje Tomassen

 
 
Je gesprekspartners overtuigen: 3 tactieken

Beïnvloeden is een belangrijke vaardigheid. Als je de belangen behartigt van je achterban, wil je vaak ook een bepaald doel bereiken. Hoe win je de anderen aan de gesprekstafel voor je? Ruth de Baat, trainer bij PGOsupport, vertelt je de 3 basisprincipes van effectieve beïnvloeding.

 
 
Vacature: adviseur leren en ontwikkelen

PGOsupport heeft een mooie vacature voor een ervaren adviseur leren en ontwikkelen (32-36 uur per week) die ons trainingsaanbod mee (door)ontwikkelt. 
Ben jij die kei van een opleidingsadviseur die we zoeken? Reageer dan uiterlijk 27 januari.

 
 
Cursusagenda
In onze cursusagenda vind je online cursussen, cursussen op locatie of in een combinatie van beide. Maak je keus en schrijf je in!

Cursus vol of niet gepland? Geef je interesse door via de knop ‘Hou me op de hoogte’. Je ontvangt dan bericht als we de cursus weer inplannen.
 
 
Bewust beïnvloeden
13 februari | online en Utrecht
 
 
Kennismaken en inwerken van vrijwilligers
14 februari | online cursus
 
 
Aan de slag als patiëntenvertegenwoordiger
15 februari | online en Zwolle
 
 
Begeleiden van vrijwilligers
16 februari | online cursus
 
 
Individueel lotgenotencontact
2 maart | online en Eindhoven
 
 
Veranderen, krijg je mensen mee!
8 maart | cursus in Utrecht
 
 
Gezondheidsvaardigheden
8 maart | online en Utrecht
 
PGO support Logo
Volg ons op:
Linkedin Twitter YouTube
Website PGOsupport | Website Participatiekompas
Contact | Privacybeleid | Afmelden | Gegevens wijzigen