Cursussen over vrijwilligers begeleiden, participatie, lotgenotencontact, communicatie en meer ...
 
Lees online  |  Afmelden
 
   
Nieuwsbrief | 13 sept 2022
 
 
 
8 tips voor digitale toegankelijkheid
 

De website van PGOsupport voldoet nu volledig aan de richtlijnen van digitale toegankelijkheid. Dit betekent dat onze site ook goed bruikbaar is voor mensen die slechtziend, blind, slechthorend of doof zijn of een andere (functie)beperking hebben. Anne van Voorthuizen, online communicatieadviseur van PGOsupport, geeft in haar blog tips voor organisaties die hier ook mee aan de slag willen.

 
 
 
 
foto menne scherpenzeel, dries hettinga en marieke van noort in gesprek tijdens de online inspiratiesessie over samenwerking
 
 
Impressie online inspiratiesessie over samenwerken
 

Bijna 100 mensen namen deel aan de eerste online sessie ‘Samenwerken voorbij de grenzen van jouw aandoening’, in aanloop naar het PGOsupport-congres. 

Menne Scherpenzeel, directeur Crohn & Colitis NL, vertelde over het succes van de Toiletalliantie, een samenwerking van 13 organisaties voor meer openbare toiletten. Wat is het geheim achter dit initiatief? Hij gaf mooie tips voor andere organisaties. Marieke van Noort van PGOsupport pleitte voor aandoeningsoverstijgende samenwerking tussen patiëntenorganisaties. Er was een levendige interactie via de chat.

Sessie gemist? Bekijk de video-opname (ondertiteld) voor alle tips en praktijkervaringen.

 
 
 
 
foto met gespreksleider wil verschoor en sprekers jolanda van dijk en victor van haeren van de online inspiratiesessie over succesvol organiseren op 13 september
 
 
13 september: Succesvol organiseren om van waarde te blijven
 
Laatste kans! Je kan nog deelnemen aan onze online inspiratiesessie vanmiddag (dinsdag) van 16:00 - 17:00 uur. In deze sessie gaan we gluren bij de buren.

Victor van Haeren, directeur Akoesticum, deelt zijn ervaringen vanuit de cultuursector. Wat kunnen patiënten- en cliëntenorganisaties leren van zijn ondernemerschap? Wil Verschoor, directeur Stichting Hoormij, en Jolanda van Dijk van PGOsupport maken de vertaalslag naar patiëntenorganisaties. Hoe kun je je succes vergroten?
Heb je vragen? Stel ze via de chat van de Zoomsessie.
 
 
 
5 redenen om naar het congres te komen
 

Vrijdagmiddag 30 september is het zover: het PGOsupport-congres bij Theater Spant in Bussum barst los. Met goede voorbeelden, volop netwerkmogelijkheden en aansprekende sprekers. Welke stappen zet jouw organisatie naar de toekomst? Laat je inspireren en kom sparren met organisaties uit jouw regio. Ontdek waarom je het congres niet mag missen. Deelname is kosteloos.

 
 
 
 
foto Marjo Ho-dac van Nierpatienten Vereniging Nederland
 
 
Nierpatiënten Vereniging vergroot impact door samenwerking
 

"De toekomst van de patiëntenbeweging staat of valt met haar impact. Om die te vergroten, moeten patiëntenorganisaties vooral focussen op de behoeften van hun achterban". Dat benadrukt Marja Ho-dac, directeur Nierpatiënten Vereniging Nederland. Om meer impact voor nierpatiënten te realiseren werkt de vereniging - samen met de Nierstichting - aan vraaggerichte samenwerking met álle partijen in het nierveld.

 
 
 
 
  foto Joke Zephat  
Vragenuur: onvervangbaar bestuurslid vervangen (online)
 

Heeft jouw organisatie bestuursleden waar je blind op kan varen? Wat doe je als zo'n onmisbare bestuurder aangeeft te willen stoppen? Of als de laatste termijn er binnenkort opzit? Hierover organiseren we een online vragenuur op dinsdag 11 oktober. 

Trainer en adviseur Joke Zephat hielp een patiëntenorganisatie aan een goede vervanging van de voorzitter. In het vragenuur vertelt ze over de succesfactoren bij deze zoektocht.

 
 
 
 
Cursusagenda
 
Bekijk onze cursusagenda met meer dan 70 cursussen. In een mooie mix van online, op locatie of een combinatie van beide. Maak je keus en schrijf je in!
 
 
 
04
okt
  Aan de slag met je ervaringsdeskundigheid (online en Utrecht)  
 
 
 
 
 
 
06
okt
  Journalistiek schrijven (Utrecht)  
 
 
 
 
 
 
07
okt
  Individueel lotgenotencontact (online en Utrecht)  
 
 
 
 
 
 
10
okt
  Participatie bij richtlijnontwikkeling (Utrecht)  
 
 
 
 
 
 
13
okt
  Begeleiden van vrijwilligers (online)  
 
 
 
 
 
 
20
okt
  Hoe word ik een goede eindredacteur? (Utrecht)  
 
 
 
 
 
 
28
okt
  Participatie in wetenschappelijk onderzoek (Zwolle)  
 
 
 
 
 
 
31
okt
  Communiceer bewust, versterk elkaar (Utrecht)  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
     
 
pgo logo
Samen meer betekenen voor cliënten
 
0‍3‍0 2‍0‍4‍0 7‍0‍0    |   Website PGOsupport    |   Website Participatiekompas
 
Afmelden   |   Doorsturen   |   Gegevens wijzigen  |   Privacybeleid
 
twitter linkedin youtube