Cursussen over participatie, communiceren met impact, filmpjes maken en meer ....
Lees online  |  Aanmelden
 
PGO support Logo Nieuwsbrief | 4 april 2023
 
 
Geslaagde studenten van de 2e leergang van de eupati nl opleiding gooien hun afstudeerhoeden in de lucht
 
 
Meld je aan voor de EUPATI NL-opleiding 2023-2024
Word jij de medicijnexpert van jouw patiëntenorganisatie? Al 2 lichtingen studenten voltooiden de EUPATI Nederland-opleiding met succes. De 3e leergang is nu open voor aanmelding.
De intensieve opleiding voor ervaren patiëntenvertegenwoordigers start in september en duurt 14 maanden. Er is ruimte voor 18 cursisten. Je kunt je aanmelden tot 23 mei 2023. Er is een selectieprocedure. Heb je nog vragen? Stel ze tijdens het vragenuur op donderdag 13 april.
 
 
portretfoto leontine hoogeweegen
Nieuwe cursus
Vertel je verhaal in woord en beeld

'Zeg het en mensen vergeten het. Laat het zien en ze onthouden het.' Hoe geef je met beeld je verhaal meer impact? Dat leer je in deze nieuwe, praktische cursus op 15 juni in Utrecht.
 

"Onvergetelijk beeld zet je verhaal kracht bij"
- trainer Leontine Hoogeweegen

 
 
Tips om meer jongeren te bereiken
Je organiseert een leuke activiteit voor jongeren, maar er komt bijna niemand. Hoe kan dat? "Vraag jongeren zelf wat ze leuk vinden om te doen." JongPit, organisatie voor en door jongeren met een chronische, fysieke of psychische aandoening, heeft veel handige tips voor patiëntenorganisaties om meer jongeren te betrekken. PGOsupport biedt ondersteuning bij het bereiken van meer jongeren.
 
 
3 nieuwe subsidies Voor elkaar!
Binnen het ZonMw-programma Voor elkaar! staan nu 3 subsidierondes open. Belangenbehartigende organisaties kunnen subsidie aanvragen voor projecten over belangenbehartiging, zorg & welzijn, onderwijs & werk, vrije tijd, vernieuwende aanpakken en implementatie van eerdere projecten. 
 
 
Doet jouw organisatie al mee in de meedenkgroep?
De meedenkgroep denkt met PGOsupport mee over het vormgeven en verbeteren van ons aanbod voor patiënten- en cliëntenorganisaties. In een online dialoog denken zij 3 á 4 keer per jaar mee over actuele kwesties en keuzes bij onze dienstverlening. De eerstvolgende dialoog start binnenkort. Doet jouw organisatie al mee? Per patiëntenorganisatie kunnen 2 mensen deelnemen. Op de website vind je de resultaten van de eerste dialoog.
 
 
Zo krijg je de juiste patiëntinbreng op de juiste plek
Welke patiënt is de beste kandidaat voor participatie in onderzoek? Dat hangt af van wat je als onderzoeker verwacht. En van welke ervaring de patiëntenvertegenwoordiger heeft. Een nieuw model met 4 fictieve persona’s helpt onderzoekers om de juiste patiëntenvertegenwoordiger te betrekken. In een wetenschappelijk artikel van onder andere Casper Schoemaker van PGOsupport staat dit model beschreven. Lees de samenvatting op Participatiekompas.nl.
 
 
Cursusagenda
In onze cursusagenda vind je online cursussen, cursussen op locatie of in een combinatie van beide. Maak je keus en schrijf je in!

Is een cursus vol of niet gepland? Geef je interesse door via de knop ‘Hou me op de hoogte’. We mailen je dan als we de cursus weer inplannen.
 
 
Enquêtes maken die werken
11 mei | online
 
 
Communiceren met impact
24 mei | online en Utrecht
 
 
Doelgericht filmpjes maken
31 mei | online en Utrecht
 
 
Focusgroepen leiden
1 juni | Utrecht
 
 
Contact maken met je (potentiële) leden
8 juni | online en Utrecht
 
 
Online presenteren
14 juni | online
 
 
Je plan pakkend opschrijven
14 juni | online
 
PGO support Logo
Volg ons op:
Linkedin Twitter YouTube
Website PGOsupport | Website Participatiekompas
Contact | Privacybeleid | Afmelden | Gegevens wijzigen