Cursussen over participatie, vrijwilligers begeleiden, communicatie, filmpjes maken en meer ...
 
Lees online  |  Afmelden
 
   
Nieuwsbrief | 8 nov 2022
 
 
 
Blog: moeizame zoektocht naar medicijnen
 

Bij epilepsie zijn er onvoorspelbare aanvallen die alle plannen voor een dag zomaar in duigen laten vallen. Daar komt dan nog een gebruikelijke zoektocht bij naar een geschikte behandeling met medicatie. Maar welke medicatie is passend voor een individuele patiënt? Annemiek van Rensen werd er plotseling mee geconfronteerd. En dat terwijl ze als adviseur patiëntenparticipatie bij PGOsupport en CBG-lid zoveel weet over ‘effectieve medicatie voor iedere patiënt’. In deze persoonlijke blog lees je over haar 'brainstorm' van medicijnen: een dubbele storm in haar hoofd.

 
 
 
 
 
Online vragenuur Jongeren bereiken, hoe dan?!
 

'Onze organisatie bereikt te weinig jongeren.' 

Deze vraag krijgt PGOsupport regelmatig. Het bereiken, betrekken en binden van jongeren is een veelgehoorde wens van patiëntenorganisaties. Maar hoe doe je dat? Dat vraag je natuurlijk het liefst aan jongeren zelf! Dat kan tijdens het online vragenuur op dinsdag 22 november van 16:00 tot 17:00 uur. Jongeren van JongPIT geven dan antwoord op al je vragen. Deelname is kosteloos en vrijblijvend.

 
 
 
 
   
Nieuwe subsidieronde Voor Elkaar! van ZonMw
 
Heb je als patiëntenorganisatie eerder een project gedaan met financiering van het Voor Elkaar-programma van ZonMw? Dan kun je nu een vervolgsubsidie aanvragen. Het doel is om de impact van deze projecten te vergroten. Je kunt maximaal €25.000 aanvragen. Nienke Oosting, adviseur van PGOsupport, kan meelezen met je aanvraag.
 
 
 
7 tips voor meer leden of donateurs
 
Meer leden maakt je sterker. Je spreekt namens een grotere achterban en dat vergroot je impact. Veel patiëntenorganisaties willen ook graag meer leden of donateurs. Maar hoe krijg je dat voor elkaar? Zorg dat je weet waar je achterban voor staat. En probeer te achterhalen waar behoefte aan is. We zetten 7 tips voor meer leden of donateurs voor je op een rij. 
 
 
  foto wendy olsder  
Nieuwe trainer participatie in wetenschappelijk onderzoek
 

Wendy Olsder doet zelf gezondheidsonderzoek én participeert als patiënt in onderzoeken over reuma. Omdat Wendy ervaring heeft met beide kanten van patiëntenparticipatie is zij geknipt als trainer voor onze cursussen participatie in wetenschappelijk onderzoek. Maak kennis met onze nieuwe trainer Wendy Olsder.

 
 
 
 
  foto huub van rijswijck  
Medicijnontwikkeling voor spierziekte beter op de kaart
 

Huub van Rijswijck is vader van een zoon met de zeldzame spierziekte SMA. Huub rolde de wereld van medicijnontwikkeling in toen zijn zoon voor een nieuw medicijn net buiten de boot viel. De EUPATI NL-opleiding hielp hem grip te krijgen op de complexe materie. Inmiddels zet Huub zich op Europees niveau in voor medicatie voor SMA-patiënten.

 
 
 
 
 
Evaluatie subsidieprogramma Voor Elkaar!
 
Het ministerie van VWS wil graag het ZonMw-subsidieprogramma Voor Elkaar! evalueren en succesfactoren en te leren lessen ophalen. Heeft jouw organisatie een subsidie-aanvraag gedaan binnen het programma Voor Elkaar? Of is er juist voor gekozen om níet mee te doen? Deel je mening en ervaringen in de digitale enquête van XpertiseZorg (via Google Docs). Invullen kost je ongeveer 15 minuten. Heb je vragen of opmerkingen over de enquête, stuur dan een mail naar d.eijkelenkamp@xpertisezorg.nl.
 
 
Cursusagenda
 
Bekijk onze cursusagenda met meer dan 70 cursussen. In een mooie mix van online, op locatie of een combinatie van beide. Maak je keus en schrijf je in!

Is de cursus van je keuze vol of niet gepland? Geef je interesse door via de knop ‘Hou me op de hoogte’. Je ontvangt dan bericht als we de cursus weer inplannen.
 
 
 
02
dec
  Je plan pakkend opschrijven (online)  
 
 
 
 
 
 
13
dec
  Echt contact maken met je (potentiële) leden (online en Utrecht)  
 
 
 
 
 
 
11
jan
  Doelgericht filmpjes maken (online)  
 
 
 
 
 
 
11
jan
  Individueel lotgenotencontact (online)  
 
 
 
 
 
 
12
jan
  Begeleiden van vrijwilligers (online)  
 
 
 
 
 
 
17
jan
  Participatie in wetenschappelijk onderzoek (online)  
 
 
 
 
 
 
18
jan
  Communiceren met impact (online)  
 
 
 
 
 
 
19
jan
  Participatie bij richtlijnontwikkeling (online)  
 
 
 
 
 
 
25
jan
  Masterclass Mediatraining (Hilversum)  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
     
 
pgo logo
Samen meer betekenen voor cliënten
 
0‍3‍0 2‍0‍4‍0 7‍0‍0    |   Website PGOsupport    |   Website Participatiekompas
 
Afmelden   |   Doorsturen   |   Gegevens wijzigen  |   Privacybeleid
 
twitter linkedin youtube