Cursussen over lotgenotencontact, participatie, vrijwilligers begeleiden, communicatie en meer ...
 
Lees online  |  Afmelden
 
  logo pgosupport  
Nieuwsbrief | 22 nov 2022
 
filmpje waarin de afgestudeerde studenten van de eupati nl opleiding hun afstudeerhoed in de lucht gooien
 
 
Studenten EUPATI NL-opleiding allemaal geslaagd
 

Wat een mooie bijeenkomst was het: de laatste trainingsdag van de EUPATI NL-opleiding, die eindigde met een feestelijke diploma-uitreiking. Alle 18 patiëntenvertegenwoordigers van de tweede leergang volbrachten de pittige opleiding met succes. Ze mogen zich voortaan EUPATI-fellow noemen. Petje af voor deze geweldige prestatie en natuurlijk van harte gefeliciteerd!

De EUPATI NL-opleiding leidt ervaren patiëntenvertegenwoordigers op tot stevige gesprekspartners bij onderzoek, ontwikkeling en innovatie van geneesmiddelen. In het voorjaar van 2023 start de werving- en selectieprocedure voor de derde leergang 2023-2024. 

 
 
 
 
  foto van een Tony Chocolonely wikkel met de tekst Je wordt bedankt  
Vrijwilligersdag: stuur een bedankje!
 

Op 7 december is het weer Nationale Vrijwilligersdag. Een uitgelezen kans om je vrijwilligers in het zonnetje te zetten en ze te bedanken voor hun inzet. Dat kan met een kaartje, een cadeautje of een andere manier om je waardering te laten zien.

Maar, laat het daar niet bij. Zo’n persoonlijke attentie past in je stappenplan van voortdurende vrijwilligersbegeleiding. Want vrijwilligers behouden vraagt meer dan een enkel bedankje.

 
 
 
 
 
 
Overspannen van vrijwilligerswerk?!
 

Organisatieadviseur Jolanda van Dijk komt ze regelmatig tegen: vrijwilligers die zich met hart en ziel inzetten voor hun patiëntenorganisatie, maar die moegestreden zijn. Er komt nog maar weinig respons op alle inspanningen, de energie lekt weg, het ledenaantal loopt terug… Maar stoppen? Nee, want dan is alles voor niets geweest. 

Wil jij ook stoppen, maar weet je niet hoe? Of zoek je weer energie om verder te gaan? Jolanda helpt je om moed te verzamelen bij het maken van je keuze.
 

“Overspannen worden van je vrijwilligerswerk?
Dat kan en mag niet de bedoeling zijn." 

 
 
 
 
   
Online vragenuur: hoe haal je het beste uit je team?
 

Verliest jouw (bestuurs)team te veel tijd aan vergaderingen en afstemming? Werken afspraken niet? Worden agendapunten doorgeschoven? Is niet iedereen betrokken? Kortom, werkt je team niet effectief en prettig genoeg? Dan is het online vragenuur over goed samenwerken met je team echt iets voor jou. Stel je vragen aan expert Joke Zephat op dinsdag 20 december van 16.00 tot 17.00 uur. Deelname is kosteloos en vrijblijvend. 

 
 
 
 
 
Hoe raadpleeg je je achterban?
 
Wat worden de speerpunten in ons jaarplan, welke activiteiten willen we meer of juist minder gaan organiseren? Als patiëntenorganisatie luister je goed naar de wensen van je achterban. Je hoeft niet altijd zelf het wiel uit te vinden. Je kunt bij onze adviseurs terecht voor vrijblijvend advies over de mogelijkheden en de aanpak.

Adviseurs Caroline Donner en Eva Vroonland van PGOsupport denken graag met je mee. Zodat je helderheid krijgt over de aanpak die het best past bij jouw vraag, jullie organisatie en jullie doelgroep. Van een poll op Facebook tot een doordachte vragenlijst of een online dialoog.
 
 
  impactadviseur Nienke Oosting deelt een hartje uit aan een congresdeelnemer  
Online congresmagazine
 
Van het PGOsupport-congres op 30 september is een uitgebreid online magazine gemaakt. Met interessante verslagen van alle presentaties, leuke en verrassende activiteiten op de congresmarkt en beeldimpressies. Heb je het congres gemist? Of was je er wel maar wil je alles nog eens terugkijken? Bekijk het inspirerende magazine op onze congrespagina.
 
 
Cursusagenda
 
Bekijk onze cursusagenda met meer dan 70 cursussen. In een mooie mix van online, op locatie of een combinatie van beide. Maak je keus en schrijf je in!

Is de cursus van je keuze vol of niet gepland? Geef je interesse door via de knop ‘Hou me op de hoogte’. Je ontvangt dan bericht als we de cursus weer inplannen.
 
 
 
13
dec
  Echt contact maken met je (potentiële) leden (online en Utrecht)  
 
 
 
 
 
 
11
jan
  Doelgericht filmpjes maken (online)  
 
 
 
 
 
 
11
jan
  Individueel lotgenotencontact (online)  
 
 
 
 
 
 
12
jan
  Begeleiden van vrijwilligers (online)  
 
 
 
 
 
 
17
jan
  Participatie in wetenschappelijk onderzoek (online)  
 
 
 
 
 
 
18
jan
  Communiceren met impact (online)  
 
 
 
 
 
 
19
jan
  Participatie bij richtlijnontwikkeling (online)  
 
 
 
 
 
 
20
jan
  Groepsgewijs lotgenotencontact (online en Utrecht)  
 
 
 
 
 
 
25
jan
  Masterclass Mediatraining (Hilversum)  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
     
 
pgo logo
Samen meer betekenen voor cliënten
 
0‍3‍0 2‍0‍4‍0 7‍0‍0    |   Website PGOsupport    |   Website Participatiekompas
 
Afmelden   |   Doorsturen   |   Gegevens wijzigen  |   Privacybeleid
 
twitter linkedin youtube