Cursussen over lotgenotencontact, participatie, communicatie en meer ....
Lees online  |  Aanmelden
 
PGO support Logo Nieuwsbrief PGOsupport | 21 februari 2023
 
 
Foto patiëntenvertegenwoordiger Manon Barnouw van de Harteraad en cardioloog-onderzoeker dr. Peter Postema van het Amsterdam UMC
 
 
De inbreng van patiënten is waardevol voor onderzoek
Wat voegt het patiëntenperspectief toe aan wetenschappelijk onderzoek? Manon Barnouw, patiëntenvertegenwoordiger van de Harteraad, en cardioloog-onderzoeker dr. Peter Postema van het Amsterdam UMC vertellen over hun waardevolle samenwerking bij onderzoek naar gevaarlijke hartritmestoornissen. En hoe het duo-intervisietraject van PGOsupport hen bij die samenwerking helpt.
 
 
foto Nicole van der Eem, umc utrecht
6 tips voor achterbanraadpleging

Het UMC Utrecht hecht veel waarde aan de mening van patiënten. De organisatie raadpleegt patiënten met continu-onderzoek én een panel van ruim 2.000 leden. Marktonderzoeker Nicole van der Eem deelt tips die ook voor achterbanraadpleging van patiëntenorganisaties nuttig kunnen zijn.

 
 
Tekstrobot ChatGPT, wat kun je ermee?
In de media gonst het de afgelopen weken van ChatGPT. Kranten, radio, podcasts, praatprogramma’s schenken volop aandacht aan deze revolutionaire tekstrobot. Wat is het? En vooral, wat kun je er als patiëntenorganisatie mee? Een kleine demonstratie van de mogelijkheden.
 
 
Volg onze online modules
Ken je onze online modules? Kosteloos en in je eigen tijd te volgen. In 30-45 minuten krijg je informatie over een onderwerp dat vaak terugkomt in onze cursussen en adviestrajecten. Bijvoorbeeld vrijwilligersbeleid, ervaringsdeskundigheid, scanbaar schrijven en nog veel meer. Je kunt kiezen uit bijna 20 verschillende modules en er komen regelmatig nieuwe bij. 
 
 
Vragenuur
Zó gebruik je onze online modules
Wist je dat onze online modules ook interessant zijn voor je vrijwilligers? Adviseurs Karin Hoek en Ruben Bos vertellen je graag over de mogelijkheden in een online vragenuur op woensdag 15 maart van 16:00 - 17:00 uur. Relevant voor wie vrijwilligers coördineert of zich met hun ontwikkeling bezighoudt. Deelname is gratis en vrijblijvend.
 
 
Mag je gezondheidsgegevens van je leden vastleggen?

Patiëntenorganisaties noteren regelmatig gezondheidsgegevens van hun leden of donateurs. Bijvoorbeeld of iemand de aandoening heeft. Mag je die gegevens zomaar vastleggen? Nee, dat mag alleen met een duidelijk doel en toestemming vooraf. Ook bij patiëntenorganisaties. Even een opfrisser van de privacywet AVG. 

 
 
Cursusagenda
In onze cursusagenda vind je online cursussen, cursussen op locatie of in een combinatie van beide. Maak je keus en schrijf je in!

Is een cursus vol of niet gepland? Geef je interesse door via de knop ‘Hou me op de hoogte’. Je ontvangt dan bericht als we de cursus weer inplannen.
 
 
Gezondheidsvaardigheden
8 maart | online en Utrecht
 
 
Echt contact maken met je leden
13 maart | online en Utrecht
 
 
Bewust beïnvloeden
13 maart | online en Utrecht
 
 
Aan de slag als patiëntenvertegenwoordiger
15 maart | online en Zwolle
 
 
Groepsgewijs lotgenotencontact
30 maart | online en Utrecht
 
 
Bloggen
4 april | online
 
 
PR: krijg je nieuws in het nieuws
12 april | online
 
PGO support Logo
Volg ons op:
Linkedin Twitter YouTube
Website PGOsupport | Website Participatiekompas
Contact | Privacybeleid | Afmelden | Gegevens wijzigen