Cursussen over participatie, modern vrijwilligerswerk, online presenteren en meer ...
Lees online  |  Aanmelden
 
PGO support Logo Nieuwsbrief | 9 mei 2023
 
 
foto van Joop Beelen en Marieke van Noort, adviseurs patiëntenparticipatie bij PGOsupport
 
 
Advies: regionale knooppunten geven zorggebruikers stem
Steeds meer voorzieningen op het gebied van zorg en welzijn zijn regionaal georganiseerd. Daarom is het belangrijk dat er regionale knooppunten komen, die de mensen om wie het gaat een stem geven. Lees alle ideeën en adviezen in het door PGOsupport opgestelde rapport 'Van knelpunt naar knooppunt' dat VWS nu heeft gepubliceerd.
 
"Een regionaal knooppunt zorgt voor een passende participantenmix"
- Marieke van Noort en Joop Beelen van PGOsupport
 
 
12 juni: netwerkbijeenkomst - ontwikkelingen in de regio
Op maandagmiddag 12 juni vindt de jaarlijkse netwerkbijeenkomst plaats in Utrecht. Dit jaar staan de ontwikkelingen in de regio centraal op het gebied van zorg, welzijn, zelfregie en belangenbehartiging. Met aansluitend een netwerkborrel. Ieder(in), MIND, Patiëntenfederatie en PGOsupport nodigen je van harte uit. Meld je aan voor 1 juni. Deelname is kosteloos.
 
 
Goed voorbeeld
Zó boost je je vrijwilligersdag
Care4Neo, vereniging voor ouders van couveusekinderen, organiseerde een vrijwilligersdag zodat 120 vrijwilligers elkaar leerden kennen en van elkaar konden leren. PGOsupport stelde een aantal leuke, interactieve werkvormen voor. Het werd een zeer geslaagde dag. 
Nieuwe cursus
Haal meer uit je vrijwilligersdag
Ook een inspirerende vrijwilligersdag organiseren, die bruist van energie? In onze nieuwe cursus 'Haal meer uit je vrijwilligersdag' leer je hoe je dat aanpakt. Jolanda van Dijk en Nienke Oosting van PGOsupport leren het je in 1 middag op vrijdag 9 juni. Meld je snel aan!
 
 
foto waarop 2 medewerkers van PGOsupport op een beurs een stand over de eupati-opleiding bemensen
 
 
Aanmelden voor EUPATI NL-opleiding? Wacht niet te lang
Is medicijnontwikkeling voor jou of jouw patiëntenorganisatie belangrijk? Dan weet je hoe essentieel het is dat daarbij stevige patiëntenvertegenwoordigers aan tafel zitten. Wist je dat PGOsupport een gedegen opleiding heeft waarin wij ervaren patiëntenvertegenwoordigers opleiden tot volwaardig gesprekspartner bij medicijnontwikkeling?

In september start een nieuwe leergang. Er is ruimte voor 18 studenten. Aanmelding staat open tot en met dinsdag 23 mei. Heb je interesse? Verdiep je dan eerst in de aanmeldingsvoorwaarden, wacht daar vooral niet mee tot de deadline! 
 
 
Vacature medewerker Service & Support

Wij zoeken een nieuwe collega die net als wij kwaliteit hoog in het vaandel heeft staan. Samen met je collega's van team Service & Support zorg jij voor een goede dienstverlening aan en communicatie met onze cursisten en andere klanten. Ben jij de kandidaat die we zoeken? Dan horen we graag van je! 

 
 
Modern vrijwilligerswerk voor bestuurders
Hoe ziet de moderne vrijwilliger eruit? En vooral: hoe behoud je ze in deze tijd? Als bestuurder of directeur van een patiëntenorganisatie ben je lang niet altijd uitvoerend betrokken bij je vrijwilligers. Maar je hebt wél de kennis en kunde nodig om je vrijwilligerscoördinatoren te ondersteunen. Met de cursus van PGOsupport, speciaal voor bestuurders en directeuren, leer je in 1 dag alles wat je moet weten over modern vrijwilligerswerk. 
 
"Ik zou willen dat ons bestuur deze kennis ook heeft."
- deelnemer cursus 'Begeleiden van vrijwilligers'
 
 
op de foto neemt promovenda jacquelien noordhoek haar bul in ontvangst
Proefschrift: impact patiëntenparticipatie

Jacquelien Noordhoek, directeur van de Cystic Fibrosis Stichting (NCFS), schreef een proefschrift over ‘effectieve en duurzame patiëntenparticipatie’. Hoe geeft de NCFS participatie effectief vorm en welke impact heeft dat op zorg en onderzoek? Lees het interview met Jacquelien op Participatiekompas.nl.

 
 
Cursusagenda
In onze cursusagenda vind je online cursussen, cursussen op locatie of in een combinatie van beide. Maak je keus en schrijf je in!

Is een cursus vol of niet gepland? Geef je interesse door via de knop ‘Hou me op de hoogte’. We mailen je dan als we de cursus weer inplannen.
 
 
Focusgroepen leiden
1 juni | Utrecht
 
 
Social media strategie
7 juni | online
 
 
Echt contact maken met je leden
8 juni | online en Utrecht
 
 
Veranderen, krijg je mensen mee!
13 juni | Utrecht
 
 
Online presenteren
14 juni | online
 
 
Je plan pakkend opschrijven
14 juni | online
 
 
Masterclass Mediatraining
15 juni | Hilversum
 
 
Modern vrijwilligerswerk voor bestuurders
19 juni | Utrecht
 
PGO support Logo
Volg ons op:
Linkedin Twitter YouTube
Website PGOsupport | Website Participatiekompas
Contact | Privacybeleid | Afmelden | Gegevens wijzigen