Boordevolle cursusagenda: begeleiden lotgenotencontact, werven van vrijwilligers, podcast maken en meer...
Lees online  |  Aanmelden
 
PGO support Logo Nieuwsbrief | 6 juni 2023
 
 
het bestuur van een patiëntenorganisatie vergadert bij PGOsupport
 
 
Update! Wat is nieuw in de nieuwe subsidieregeling?
De concepttekst van de nieuwe subsidieregeling voor patiënten- en gehandicaptenorganisaties is aangepast. Naar aanleiding van een internetconsultatie zijn details gewijzigd. De subsidieregeling gaat per 1 augustus 2023 in. Belangrijk dus om alvast te weten welke kant het op gaat, zodat je je als organisatie kunt voorbereiden. Want er zijn belangrijke veranderingen. PGOsupport zet ze voor je op een rij.
 
 
Online vragenuur
Stel je vragen over de subsidieregeling
PGOsupport organiseert online vragenuurtjes over de nieuwe subsidieregeling voor patiëntenorganisaties. Grijp deze unieke kans en stel op 3 of 5 juli al je vragen over het indienen van een aanvraag. We organiseren de vragenuurtjes met de koepels MIND, Ieder(in) en de Patiëntenfederatie.
 
 
portretfoto minister Conny Helder
 
 
Minister: versterking regionale participatie
"Er is jaarlijks 8 miljoen euro beschikbaar gesteld voor participatie van burgers en patiënten bij regionale vraagstukken rond zorg en welzijn." Dat schrijft minister Conny Helder (Langdurige zorg en Sport) in een brief aan de Tweede Kamer.
"Er zijn regionaal grote ontwikkelingen. Daar hoort een stevige stem van zorggebruikers bij", aldus Marieke van Noort van PGOsupport.
 
 
 
 
Jaarverslag 2022: Meer focus op participatie
2022 was voor PGOsupport een jaar van omslagen. Met veel veranderingen en resultaten waar we trots op zijn. We krijgen bij onderzoekers en zorgprofessionals steeds meer naam als expert in patiëntenparticipatie. We brachten een adviesrapport uit aan VWS over regionale participatie bij zorg en welzijn. We organiseerden een geslaagd congres in 't Spant. Ons cursusaanbod en het aantal cursisten groeide en we leverden weer 18 patiënt experts af in geneesmiddelenontwikkeling via EUPATI. 
 
 
Laatste kans! Netwerkbijeenkomst 12 juni - meld je aan
Ben jij bij de jaarlijkse netwerkbijeenkomst van PGOsupport, MIND, Ieder(in) en Patiëntenfederatie Nederland? We starten met een prikkelende lezing van publicist Josse de Voogd (bekend van 'Atlas van afgehaakt Nederland'), gevolgd door een inspiratiesessie over ontwikkelingen in zorg en welzijn in de regio. We sluiten af met een netwerkborrel. Mis het niet op maandag 12 juni vanaf 14:00 uur in Utrecht.
 
 
Vacature: Organisatiedeskundige

Wil jij patiënten- en cliëntenorganisaties helpen om hun organisatie verder te ontwikkelen? Wil jij ze advies geven hoe zij klaar zijn voor de toekomst en veranderingen kunnen doorvoeren? Ben jij een organisatiedeskundige met communicatietalent? Dan zoeken we jou! Solliciteer uiterlijk 8 juni.  

 
 
Cursusagenda met nieuwe cursussen
De cursusagenda voor na de zomer staat weer boordevol nieuw geplande cursussen. Op locatie, online of een combinatie van beide. Wil je een frisse start maken na de zomer? Meld je alvast aan!

Is een cursus vol of niet gepland? Geef je interesse door via de knop ‘Hou me op de hoogte’. We mailen je dan als we de cursus weer inplannen.
 
 
Groepsgewijs lotgenotencontact
12 sept | online en Utrecht
 
 
Podcast maken
18 sept | online
 
 
Participatie in wetenschappelijk onderzoek
22 sept | online en Utrecht
 
 
Individueel lotgenotencontact
20 sept | online
 
 
Effectief werven van vrijwilligers
26 sept | online
 
 
Kennismaken en inwerken van vrijwilligers
26 sept | online
 
 
Begeleiden van vrijwilligers
27 sept | Utrecht
 
PGO support Logo
Volg ons op:
Linkedin Twitter YouTube
Website PGOsupport | Website Participatiekompas
Contact | Privacybeleid | Afmelden | Gegevens wijzigen