Lees online  |  Aanmelden
 
PGO support Logo Nieuwsbrief | 5 december
 
 
foto Jolanda van Dijk, organisatieadviseur bij PGOsupport
 
 
Blog
De juiste bestuurder in de juiste rol
Bestuurders zijn gemotiveerd, werken hard en pakken graag alles aan. Daardoor lopen ze andere bestuurders of hun directeur nog weleens in de weg. Organisatieadviseur Jolanda van Dijk ziet het regelmatig bij patiëntenorganisaties: onderling geruzie over rollen en verantwoordelijkheden. Haar advies: maak heldere afspraken die passen bij je bestuur en je organisatie. Kom je er niet uit? Jolanda denkt graag met je mee.
 
 
foto jacquelien noordhoek en casper van den bergh, nieuwe leden raad van toezicht pgosupport
 
 
Even voorstellen: nieuwe leden raad van toezicht
Jacquelien Noordhoek en Casper van den Bergh versterken per 1 december onze raad van toezicht. Hun benoeming past bij de nieuwe koers, waarin participatie centraal staat. Niet alleen in de patiëntenbeweging, maar ook in wetenschappelijk onderzoek en bij de ontwikkeling van regionale participatiehubs. PGOsupport is blij met de 2 nieuwe ambassadeurs, die weten wat de veranderingen van deze tijd betekenen voor de patiëntenbeweging. 
 
 
Vacature
HR-professional
Wij zoeken een professional die het HR-beleid van een veranderende organisatie kan vormgeven. PGOsupport breidt haar werkveld uit en gaat groeien in aantal medewerkers. Heb jij de HR-ervaring om onze transitie en schaalvergroting in goede banen te leiden? Reageer voor 15 december.
Vacature
Ontwikkelaar blended leren
Ben jij het creatieve talent dat zorgt voor meer impact van ons cursusaanbod? We zoeken een ondernemende ontwikkelaar van online lesmateriaal met hart voor scholing. Je begeleidt inhoudelijke experts bij het ontwikkelen van hun trainingen en adviseert over uitdagende werkvormen. Solliciteer voor 17 januari.
 
 
Adviseur regionale participatie Marieke van Noort speelt met mensen van de LFB een gemeenteraadsvergadering na tijdens de training Invloed in je gemeente
 
 
Cursisten spelen gemeenteraad na
Tijdens de training 'Invloed in je gemeente' speelden de cursisten een gemeenteraadsvergadering na. PGOsupport zette deze nieuwe werkvorm in bij de LFB, de vereniging van, voor en door mensen met een verstandelijke beperking. Een groepje LFB-ers speelde de inwoners die gingen 'inspreken' in de gemeenteraad. Trainer Marieke van Noort: “Door zo echt mogelijk na te bootsen wat er daarna in een gemeenteraad gebeurt, werden alle rollen in de gemeente goed duidelijk. Leuk, maar vooral heel leerzaam voor de deelnemers én PGOsupport.”
 
 
Online vragenuur
In het nieuws met je campagne
De Stomavereniging kreeg veel media-aandacht met de taboedoorbrekende campagne 'Onbegrensd'. Hoe kreeg de vereniging dat voor elkaar? Communicatieadviseur Marlies Jansen vertelt je alles over de campagne en de pr-aanpak in een online vragenuur op dinsdag 12 december van 16:00 - 17:00 uur. Doel: uitwisselen en leren van en met elkaar. Of je nu actief deelneemt of alleen komt meeluisteren: deelname is gratis en vrijblijvend.
 
 
foto van een persoon die achter een laptop zit waarop de website participatiekompas.nl in beeld is.
5 favoriete artikelen over participatie
De kennisbank van onze website Participatiekompas.nl staat boordevol inspirerende participatievoorbeelden. Onze eigen participatieadviseurs gebruiken de website ook graag in hun werk. We vroegen ze naar hun favoriete artikel.
 
 
Cursusagenda
In onze cursusagenda vind je binnenkort weer volop cursussen voor 2024
Heb je interesse in een cursus die nog niet is gepland? Laat het weten via de knop ‘Hou me op de hoogte’. We mailen je dan als we de cursus weer inplannen.
 
 
Individueel lotgenotencontact
24 jan | online en Utrecht
 
PGO support Logo
Volg ons op:
Linkedin Twitter YouTube
Website PGOsupport | Website Participatiekompas
Contact | Privacybeleid | Afmelden | Gegevens wijzigen