Boordevolle cursusagenda: interviewen, vrijwilligersdag organiseren, bloggen en meer ...
Lees online  |  Aanmelden
 
PGO support Logo Nieuwsbrief | 12 september
 
 
Zeeuwse inwoners praten mee tijdens het eerste burgerberaad over de zorg in Zeeland (foto: deelnemers Burgerberaad Zorg Zeeland, 11 februari 2023)
 
 
Burgerplatform Zorg Zeeland: "Niets doen is geen optie"
In steeds meer gemeenten en provincies ontstaan initiatieven voor burgerberaden. Dit kan over verschillende onderwerpen gaan, van klimaat tot vuurwerk. Zorgbelang Brabant | Zeeland organiseerde het allereerste burgerberaad over de zorg. Het enthousiasme van de deelnemers is aanstekelijk, ook voor patiëntenvertegenwoordigers. Tijdens het online vragenuur van PGOsupport vertelden inwoners wat het heeft opgeleverd.
 
 
foto danielle straub van de oogvereniging
Investeer in je vrijwilligers!
Hoe zorg je dat vrijwilligers zich graag blijven inzetten voor je organisatie? Vrijwilligerscoördinator Daniëlle Straub van de Oogvereniging begon na coronatijd met een belronde om opnieuw contact te leggen met alle vrijwilligers. Belangrijke tips: luister goed naar je vrijwilligers, wees attent en een vrijwilligersvergoeding is ook een teken van waardering. 
 
 
Vacature
Adviseur regionale participatie
Heb jij passie voor participatie van inwoners, cliënten en patiënten in zorg en welzijn? En ben je ambitieus, ondernemend en verbindend? Dan zoeken we jou! Als adviseur regionale participatie ga je met je projectteam aan de slag om van het netwerk van regionale knooppunten voor participatie in de zorg een succes te maken. Solliciteren kan tot 15 september.
 
 
Vrijwilliger van een patiëntenorganisatie speelt het competentiespel tijdens het PGOsupport congres
 
 
Meer succes en plezier met de juiste competenties
Initiatiefrijk, creatief, analytisch, resultaatgericht, besluitvaardig... Een greep uit de 28 competenties die je sinds kort bij onze cursussen vindt. Want het gaat er niet alleen om wat je weet of kan, maar ook hoe je die kennis en vaardigheden toepast. Adviseur Ruben Bos vertelt waarom competenties belangrijk zijn voor succes en plezier in je rol bij een patiëntenorganisatie. 
 
 
Themabijeenkomst
28 sept: Invloed op vergoeding geneesmiddelen
Hoe komt een geneesmiddel in het basispakket en hoe kun je dat proces als patiëntenvertegenwoordiger beïnvloeden? Reva Efe van Zorginstituut Nederland en patient expert Dominique Hamerlijck vertellen er meer over in een themabijeenkomst op donderdag 28 september van 16:00-18:00 uur in Utrecht. Na afloop is er tijd om te netwerken. Interessant voor patiëntenvertegenwoordigers met interesse in het proces van geneesmiddelenvergoeding. Er zijn nog een paar plekken vrij!
 
 
Meer weten over het Nederlandse zorgstelsel?
Wil je je oriënteren op het Nederlandse zorgstelsel, dan kun je bij PGOsupport na registratie kosteloos de online modules Zorgverzekeringswet en Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) volgen.

Verdiepende cursussen over deze onderwerpen biedt de ZorgmarktAcademie aan. Bijvoorbeeld een 2-daagse cursus Stelsel Zorg en Welzijn (12 en 13 oktober) of de 1-daagse cursus Wmo (31 oktober). Patiëntenorganisaties krijgen 50% korting op de 1-daagse en 30% korting op de meerdaagse cursussen. Kijk voor meer informatie bij de ZorgmarktAcademie.
 
 
Cursusagenda
De cursusagenda staat boordevol interessante cursussen. Op locatie, online of een combinatie van beide. Meld je snel aan!

Is een cursus vol of niet gepland? Geef je interesse door via de knop ‘Hou me op de hoogte’. We mailen je dan als we de cursus weer inplannen.
 
 
Interviewen: het hemd van het lijf
29 sept | Utrecht
 
 
Participatie bij richtlijnontwikkeling
3 okt | Utrecht
 
 
Haal meer uit je vrijwilligersdag
3 okt | Utrecht
 
 
Journalistiek schrijven
5 okt | Utrecht
 
 
Communiceren met impact
11 okt | online
 
 
Bloggen
12 okt | online
 
 
PR: in de publiciteit met je eigen nieuws
1 nov | online
 
PGO support Logo
Volg ons op:
Linkedin Twitter YouTube
Website PGOsupport | Website Participatiekompas
Contact | Privacybeleid | Afmelden | Gegevens wijzigen