Boordevolle cursusagenda: begeleiden lotgenotencontact, werven van vrijwilligers, podcast maken en meer...
Lees online  |  Aanmelden
 
PGO support Logo Nieuwsbrief | 20 juni 2023
 
 
Jolanda van Dijk, adviseur organisatieontwikkeling bij PGOsupport, in gesprek met vrijwilligers van patiëntenorganisaties
 
 
Zó leer je beter samenwerken met je vrijwilligers
Een patiëntenorganisatie kan niet zonder vrijwilligers. Maar hoe vind én bind je ze aan jouw organisatie? In de cursussen Vrijwilligers coördineren van PGOsupport leer je alles over werven, selecteren, inwerken én begeleiden van vrijwilligers. De 3 online cursussen volgen elkaar logisch op. Zo leer je stap voor stap hoe je de samenwerking met en tussen je vrijwilligers verbetert. Trainer Joke Zephat en 2 cursisten vertellen over hun ervaringen met deze cursussen.
 
"Vraag je vrijwilligers jaarlijks of ze nog steeds doen wat zij graag wíllen doen."
- Joke Zephat, trainer Vrijwilligers coördineren
 
 
Online vragenuur
Stel je vragen over de subsidieregeling
PGOsupport organiseert 3 online vragenuurtjes over de nieuwe subsidieregeling voor patiëntenorganisaties. Grijp je kans en stel je vragen over het indienen van een subsidieaanvraag in het vragenuur op 3, 5 of 10 juli. We organiseren ze samen met de koepels MIND, Patiëntenfederatie en Ieder(in).
 
 
Online dialoogtool: probeer 'm nu kosteloos
Wil je weten wat de mening van je achterban is? Bijvoorbeeld in een online brainstorm met een groep leden over de toekomst van je patiëntenorganisatie? Of over welk ander onderwerp ook? Met de online dialoogtool combineer je kwalitatief en kwantitatief onderzoek. En haal je snel veel inhoudelijke informatie op bij een grote groep. Probeer de tool nu uit en ervaar wat het je organisatie oplevert. Eenmalig gebruik is kosteloos.
 
 
foto Annemiek van Rensen en Benien Vingerhoed
 
 
Annemiek van Rensen in bestuur nieuw centrum geneesmiddelenontwikkeling
Veelbelovende innovatieve medicijnen komen lang niet altijd bij de patiënt terecht. Het nieuwe centrum voor toekomstige therapieontwikkeling FAST wil dat veranderen. Door het sneller en slimmer ontwikkelen, produceren én beschikbaar stellen van nieuwe geneesmiddelen te bevorderen. Met de behoeften van de patiënt centraal. Daarom stapte participatieadviseur Annemiek van Rensen van PGOsupport onlangs in het bestuur. Samen met directeur Benien Vingerhoed, vertelt zij over de ambities van FAST voor de patiënt.
 
 
foto: Manon Barnouw, patiëntenvertegenwoordiger bij patiëntenorganisatie Harteraad, en dr. Pieter Postema, cardioloog-onderzoeker Amsterdam UMC
 
 
Aandacht voor participatie: in onderzoek en regionaal
Steeds meer onderzoekers zien de toegevoegde waarde van samenwerken met de doelgroep waar hun onderzoek over gaat. Belangrijke ontwikkelingen in zorg en welzijn vinden steeds vaker regionaal plaats. Participatie bij wetenschappelijk onderzoek en regionale participatie waren daarom 2 van onze speerpunten in 2022. Je vindt ze terug in ons jaarverslag.
 
"We kiezen voor PGOsupport, omdat zij zoveel ervaring hebben en het veld van patiëntenorganisaties goed kennen."
- Mirjam Plantinga, onderzoeker en initiatiefnemer opleidingen UMCG
 
 
Cursusagenda met nieuwe cursussen
De cursusagenda voor na de zomer staat boordevol interessante cursussen. Op locatie, online of een combinatie van beide. Frisse start maken na de zomer? Meld je alvast aan!

Is een cursus vol of niet gepland? Geef je interesse door via de knop ‘Hou me op de hoogte’. We mailen je dan als we de cursus weer inplannen.
 
 
Groepsgewijs lotgenotencontact
12 sept | online en Utrecht
 
 
Podcast maken
18 sept | online
 
 
Participatie in wetenschappelijk onderzoek
22 sept | online en Utrecht
 
 
Effectief werven van vrijwilligers
26 sept | online
 
 
Kennismaken en inwerken van vrijwilligers
26 sept | online
 
 
Begeleiden van vrijwilligers
27 sept | online
 
 
Effectief presenteren
28 sept | Utrecht
 
PGO support Logo
Volg ons op:
Linkedin Twitter YouTube
Website PGOsupport | Website Participatiekompas
Contact | Privacybeleid | Afmelden | Gegevens wijzigen