Boordevolle cursusagenda: leren presenteren, journalistiek schrijven, introductiecursus participatie en meer...ganiseren en meer...
Lees online  |  Aanmelden
 
PGO support Logo Nieuwsbrief | 29 augustus
 
 
foto cindy de rouw, vrijwilligerscoördinator bij Crohn en Colitis
 
 
Crohn & Colitis NL koestert haar vrijwilligers
Crohn & Colitis NL kan net als andere patiëntenorganisaties niet zonder enthousiaste vrijwilligers. We vroegen vrijwilligerscoördinator Cindy de Rouw hoe zij actieve leden betrokken houdt: "Bied vrijwilligers ruimte voor eigen initiatief. Ze zijn immers de experts." Ook trainingen versterken het team. Cindy: "De meeste vrijwilligers willen zich graag verder ontwikkelen. Daarvoor biedt PGOsupport veel mogelijkheden."
 
 
Nieuwe subsidieregeling: voorbeeld activiteitenplan
Patiënten- en gehandicaptenorganisaties kunnen in september een instellingssubsidie aanvragen binnen de nieuwe subsidieregeling. Er is nu ook een voorbeeld activiteitenplan en begroting gepubliceerd. Het aanvraagformulier verschijnt binnenkort. Als je nog vragen hebt over het indienen van je aanvraag, stel ze dan tijdens het online vragenuur op maandag 4 september van 15.30-17.00 uur. Deelname is kosteloos en vrijblijvend.  
 
 
foto: Zeeuwse inwoners praten mee tijdens het eerste burgerberaad over de zorg in Zeeland
 
 
Online vragenuur
Eerste burgerberaad zorg
Het Burgerberaad zorg Zeeland is een unieke vorm van inwonersparticipatie op zorggebied. Wat kunnen we leren van dit eerste burgerberaad zorg? Op dinsdag 5 september van 15:30 - 17:00 uur vertellen Hanneke Griffioen van Zorgbelang Brabant|Zeeland en een actieve inwoner je er alles over. Meld je aan! Deelname is kosteloos en vrijblijvend.
Participatiekompas.nl
Inwoners denken mee
Zorgbelang Brabant|Zeeland organiseerde het eerste burgerberaad zorg in Nederland: honderden inwoners dachten mee over het organiseren van de zorg in Zeeland. En dat is niet vrijblijvend: de Zeeuwse Zorgcoalitie gaat aan de slag met de adviezen van de inwoners. Een uniek én bijzonder project. Lees meer op onze website Participatiekompas.nl.
 
 
foto: Martine versluijs van PGOsupport geeft een training
 
 
Cursus
Aan de slag als patiëntenvertegenwoordiger
De introductiecursus 'Aan de slag als patiëntenvertegenwoordiger' is volgens Martine Versluijs van PGOsupport een echte aanrader voor beginnende vrijwilligers van patiëntenorganisaties. Je leert waar en hoe je actief kan worden, en wat het beste bij je past. De cursus start op dinsdag 31 oktober. Breng deze cursus ook onder de aandacht van nieuwe vrijwilligers!
 
"Bij vrijwilligerswerk is het belangrijk dat je iets doet wat je leuk vindt. Anders stop je er snel mee."
- Martine Versluijs, adviseur en trainer bij PGOsupport
 
 
foto Annemarie Noordam en Babette van den Brink, trainers bij PGOsupport
Cursus
Veranderen met oog voor je mensen
"Maak emoties bespreekbaar bij veranderingen binnen je organisatie". Trainer Babette van den Brink vertelt hoe ze samen met Annemarie Noordam situaties uit de praktijk van de cursisten naspeelt in een rollenspel. "Zo leer je emoties observeren en omgaan met weerstand bij je vrijwilligers." De cursus start op woensdag 20 september.  
 
 
Cursusagenda
De cursusagenda staat boordevol interessante cursussen. Op locatie, online of een combinatie van beide. Meld je snel aan!

Is een cursus vol of niet gepland? Geef je interesse door via de knop ‘Hou me op de hoogte’. We mailen je dan als we de cursus weer inplannen.
 
 
Veranderen met oog voor je mensen
20 sept | Utrecht
 
 
Effectief presenteren
28 sept | Utrecht
 
 
Interviewen: het hemd van het lijf
29 sept | Utrecht
 
 
Participatie bij richtlijnontwikkeling
3 okt | Utrecht
 
 
Haal meer uit je vrijwilligersdag
3 okt | Utrecht
 
 
Journalistiek schrijven
5 okt | Utrecht
 
 
Communiceren met impact
11 okt | online
 
 
Bloggen
12 okt | online
 
PGO support Logo
Volg ons op:
Linkedin Twitter YouTube
Website PGOsupport | Website Participatiekompas
Contact | Privacybeleid | Afmelden | Gegevens wijzigen