Boordevolle cursusagenda: begeleiden lotgenotencontact, presenteren, interviewen, podcast maken en meer...
Lees online  |  Aanmelden
 
PGO support Logo Nieuwsbrief | 4 juli 2023
 
 
 
 
Vrijwilligersbeleid: 5 dingen die je moet regelen
Als patiëntenorganisatie doe je er goed aan om de basis op orde te brengen. Ook wat je vrijwilligersbeleid betreft. Je vrijwilligers en je organisatie weten dan waarop ze kunnen rekenen. Martine Versluijs, adviseur patiëntenparticipatie bij PGOsupport, noemt de 5 belangrijkste punten die je in ieder geval moet regelen.
 
Met duidelijke kaders houd je het voor je vrijwilligers én voor je organisatie leuk.
- Martine Versluijs, adviseur PGOsupport
 
 
Nieuwe subsidieregeling
Veelgestelde vragen
Al meer dan 150 mensen hebben zich aangemeld voor de online vragenuurtjes over de nieuwe subsidieregeling voor patiëntenorganisaties. Er komen nog vragenuurtjes in juli en augustus. Er verschijnt ook meer informatie over de nieuw subsidieregeling op de website van DUS-I. 
 
 
Themabijeenkomst
28 sept: Invloed op vergoeding van geneesmiddelen
Het liefst zien we alle geneesmiddelen in het basispakket. Helaas is dat niet haalbaar. Hoe komt de keuze dan tot stand? Health Technology Assessment (HTA) speelt hierin een belangrijke rol. Wat is HTA? En hoe beïnvloed je als patiëntenvertegenwoordiger de beoordeling van geneesmiddelen vanuit patiëntenperspectief? Antwoorden krijg je tijdens de themabijeenkomst ‘Invloed op de vergoeding van geneesmiddelen' op donderdag 28 september van 16:00 – 18:00 uur bij PGOsupport in Utrecht.
 
 
foto leontine hoogeweegen
Cursus
Vertel je verhaal in woord en beeld
'Zeg het en mensen vergeten het. Laat het zien en ze onthouden het.' Leontine Hoogeweegen vertelt over de kracht van beeldend vertellen en de inspirerende cursus die ze daarover geeft bij PGOsupport. Je kunt de cursus volgen op 12 september in Utrecht.
 
 
22 online modules: sla je slag!
Kennis bijspijkeren in de zomer? Volg kosteloos een van onze 22 online modules. In 30-45 minuten krijg je informatie over onderwerpen die vaak terugkomen in onze cursussen en adviestrajecten. Van vrijwilligersbeleid en impact tot ervaringsdeskundigheid en gezondheidsvaardigheden. 
 
 
EUPATI NL
19 studenten geselecteerd voor 3e leergang
19 patiëntenvertegenwoordigers zijn toegelaten tot de 3e leergang van de EUPATI NL-opleiding die in september start. De nieuwe studenten worden in 14 maanden klaargestoomd tot volwaardig samenwerkingspartner in het geneesmiddelenveld. PGOsupport is trekker en uitvoerder van EUPATI NL. We wensen de studenten veel succes met hun opleiding!
 
 
Cursusagenda
De cursusagenda voor na de zomer staat boordevol interessante cursussen. Op locatie, online of een combinatie van beide. Frisse start maken na de zomer? Meld je alvast aan!

Is een cursus vol of niet gepland? Geef je interesse door via de knop ‘Hou me op de hoogte’. We mailen je dan als we de cursus weer inplannen.
 
 
Groepsgewijs lotgenotencontact
12 sept | online en Utrecht
 
 
Podcast maken
18 sept | online
 
 
Begeleiden van vrijwilligers
27 sept | online
 
 
Effectief presenteren
28 sept | Utrecht
 
 
Interviewen: het hemd van het lijf
29 sept | Utrecht
 
 
Participatie bij richtlijnontwikkeling
3 oktober | Utrecht
 
PGO support Logo
Volg ons op:
Linkedin Twitter YouTube
Website PGOsupport | Website Participatiekompas
Contact | Privacybeleid | Afmelden | Gegevens wijzigen