Meer dan 30 cursussen over lotgenotencontact, participatie, communicatie en meer….
Lees online  |  Aanmelden
 
PGO support Logo Nieuwsbrief | 30 januari 2024
 
 
Koningin Maxima in gesprek met betrokkenen bij het ZE&GG-programma tijdens een informatiemarkt in het viecuri ziekenhuis in venlo
 
 
Koningin Máxima bezoekt ZE&GG-programma
Koningin Máxima bracht op 23 januari een werkbezoek aan het landelijk programma Zorgevaluatie & Gepast Gebruik (ZE&GG) in ziekenhuis VieCuri in Venlo. Doel van ZE&GG is dat iedere patiënt de bewezen beste zorg krijgt. VieCuri brengt deze werkwijze op inspirerende wijze in de praktijk. Eva Vroonland, adviseur patiëntenparticipatie bij PGOsupport, sprak op de  informatiemarkt kort met Máxima over het betrekken van de samenleving bij de verschillende zorgvraagstukken. Lees meer over het ZE&GG-programma.
 
 
eupati nl-student paul boeren voert een concentratietest uit bij onderzoeksinstituut chdr in leiden
 
 
EUPATI NL
EUPATI-studenten doen ervaring op in de praktijk
De eerste fieldtrip was voor 20 EUPATI-studenten en -fellows een bijzondere en leerzame ervaring. De dag startte bij onderzoeksinstituut Centre for Human Drug Research in Leiden. De studenten maakten daar kennis met verschillende testen die op proefpersonen worden uitgevoerd. In de middag volgde een bezoek aan farmaceut Janssen Nederland in Sassenheim. Daar kreeg de groep een rondleiding en uitleg over innovatieve therapieën. 
 
 
portretfoto judith van de meerakker
5 tips voor participatie in onderzoek
Waar moet je als patiëntenorganisatie op letten als je de stem van patiënten wil laten horen bij wetenschappelijk onderzoek? Judith van de Meerakker is secretaris van Patiëntenvereniging Aangeboren Hartafwijkingen. Ze promoveerde op onderzoek naar genetica bij deze aandoening. Ze heeft 5 tips voor betere particpatie in onderzoek.
 
 
adviseur en trainer martine versluijs voor een flapover tijdens een training bij PGOsupport
 
 
Cursus 'Aan de slag als patiëntenvertegenwoordiger'
'Aan de slag als patiëntenvertegenwoordiger' is volgens trainer Martine Versluijs een echte aanrader voor beginnende vrijwilligers van patiëntenorganisaties. In deze introductiecursus leer je waar en hoe je actief kan worden, én wat het beste bij je past. De cursus is op donderdag 28 maart in Utrecht. Lees waarom jouw nieuwe vrijwilligers deze cursus niet mogen missen. 
 
 
Nieuwe cursusagenda en voorwaarden
Onze cursusagenda staat weer boordevol interessante cursussen. Op locatie, online of in een combinatie van beide. Meld je snel aan!

De voorwaarden voor deelname zijn per 1 januari gewijzigd. De cursussen zijn nu exclusief en kosteloos voor landelijk werkende patiënten- en cliëntenorganisaties. Bij inschrijving vragen we geen statiegeld meer. 
 
 
Begeleiden van online bijeenkomsten - verdieping
do 29 februari | online
 
 
Wegwijs in de klinische epidemiologie
vr 1 maart | Utrecht
 
 
Individueel lotgenotencontact
wo 6 maart | online
 
 
Beoordelen van onderzoeksvoorstellen
vr 8 maart | Utrecht
 
 
PR: in de publiciteit komen met je eigen nieuws
wo 13 maart | online
 
 
Aan de slag als patiëntenvertegenwoordiger
do 28 maart | Utrecht
 
 
Individueel lotgenotencontact
wo 3 april | online en Utrecht
 
PGO support Logo
Volg ons op:
Linkedin Twitter YouTube
Website PGOsupport | Website Participatiekompas
Contact | Privacybeleid | Afmelden | Gegevens wijzigen