Cursussen lotgenotencontact, eindredactie en 25 online modules
Lees online  |  Aanmelden
 
PGO support Logo Nieuwsbrief | 21 november
 
 
Billboard met verkiezingsposters voor de Tweede Kamerverkiezing van 22 november 2023
 
 
Zorgkieskompas: wat willen politieke partijen met de zorg?
Weet jij al op welke partij je gaat stemmen? Het Zorgkieskompas is een stemwijzer voor onderwerpen die spelen in de zorg. Voor belangenbehartigers extra interessant: wat willen de politieke partijen met de zorg? Maar er is meer: analyses van partijprogramma's, Het Grote Zorgdebat terugkijken, een stemwijzer voor schone lucht en het meldpunt 'Onbeperkt stemmen'. 
 
 
Lezersonderzoek
Geef je mening over onze nieuwsbrief
Wat vind jij van deze nieuwsbrief? We horen het graag van onze lezers. Heb je nog niet meegedaan aan ons lezersonderzoek? Dan hopen we dat je de vragenlijst alsnog wil invullen. Het kost maar een paar minuten van je tijd. 
 
 
25 online modules voor patiëntenorganisaties
Hoe houd je het werk voor je vrijwilligers leuk? Hoe pak je belangenbehartiging het beste aan? Of hoe bereik je mensen met beperkte gezondheidsvaardigheden? PGOsupport heeft inmiddels 25 korte online modules (30 - 45 min.) die je in je eigen tijd kunt doen. Na aanmelding kun je de modules kosteloos volgen. 
 
 
Pas op met kopiëren van internet
We krijgen regelmatig vragen van patiëntenorganisaties: hoe zit het met copyright op plaatjes en wat mag je wel of niet overnemen van internet? Belangrijk om te weten, want je riskeert een flinke boete als je zomaar een foto van internet afhaalt. Op onze website lees je hoe het zit met copyright én vind je handige websites waar je rechtenvrij beeldmateriaal gratis downloadt of zelf maakt. 
 
 
Online vragenuur
In het nieuws met je campagne
De taboedoorbrekende campagne 'Onbegrensd' van de Stomavereniging zette mensen met een stoma in de hoofdrol. De campagne kreeg veel publiciteit. Hoe pakte de patiëntenvereniging dit aan? Communicatieadviseur Marlies Jansen geeft een kijkje in de keuken in een online vragenuur op dinsdag 12 december van 16:00 - 17:00 uur. Deelname is gratis en vrijblijvend.
 
 
deelnemers van het leernetwerk maakten kennis met elkaar
 
 
Meer impact met leernetwerk ZonMw-programma
In het leernetwerk van het ZonMw-subsidieprogramma Voor elkaar! komen 21 projecten samen die zich inzetten voor mensen met een chronische ziekte of beperking. Doel van het netwerk is uitwisseling en leren van elkaar. De eerste bijeenkomst van het leernetwerk vond plaats bij PGOsupport en was enorm inspirerend voor de deelnemers. Je vindt een impressie op de website van ZonMw.
 
 
Cursus: Hoe word ik een goede eindredacteur?
Hoe til je het patiëntenblad van je organisatie naar een hoger plan? De trainers van onze cursus Eindredacteur weten hoe het werkt bij patiëntenorganisaties. Ze geven je naast een quick scan van je eigen magazine, ook 1 op 1 feedback. En dat wordt gewaardeerd, want eerdere deelnemers gaven de cursus gemiddeld een 8,3. De cursus is op donderdag 14 december in Utrecht. Wil je in 2024 voortvarend van start met je magazine, meld je dan snel aan. Ervaring met eindredactie is niet noodzakelijk. 
 
 
Cursusagenda
In onze cursusagenda vind je binnenkort weer volop cursussen voor 2024
Heb je interesse in een cursus die nog niet is gepland? Laat het weten via de knop ‘Hou me op de hoogte’. We mailen je dan als we de cursus weer inplannen.
 
 
Hoe word ik een goede eindredacteur?
14 dec | Utrecht
 
 
Individueel lotgenotencontact
9 jan | online
 
 
Individueel lotgenotencontact
24 jan | online en Utrecht
 
PGO support Logo
Volg ons op:
Linkedin Twitter YouTube
Website PGOsupport | Website Participatiekompas
Contact | Privacybeleid | Afmelden | Gegevens wijzigen