4 online inspiratiesessies over trends in de patiëntenbeweging
 
Lees online  |  Afmelden
 
   
Nieuwsbrief | 28 juni 2022
 
banner pgosupport congres 30 september 2022 in Theater Spant Bussum - Stappen zetten naar de toekomst
 
 
PGOsupport-congres 2022: meld je aan!
 
Het PGOsupport-congres komt er weer aan! Vrijdagmiddag 30 september heten we je van harte welkom bij Theater Spant in Bussum. We organiseren een inspirerende middag met als thema: Stappen zetten naar de toekomst. Met inspirerende sprekers. Daarnaast is er veel tijd voor ontmoeting, met gesprekstafels over tal van onderwerpen. Bekijk het programma. Deelname aan het congres is kosteloos.
 
 
 
4 online inspiratiesessies in september
 
In de aanloop naar het congres op 30 september organiseert PGOsupport 4 online inspiratiesessies. In deze sessies staan trends centraal die belangrijk zijn voor de toekomst van de patiënten- en gehandicaptenbeweging. Zoals samenwerken voorbij de grenzen van jouw aandoening, en: hoe blijf je op langere termijn succesvol? Of: hoe bereik je een bredere achterban? Deelname aan deze online sessies is kosteloos.

Je kunt je in één keer aanmelden voor het congres en de inspiratiesessies, dus lees het programma even goed door.
 
 
  foto minister Conny Helder  
Nieuwe subsidiekader patiëntenorganisaties jaar uitgesteld
 
Het nieuwe subsidiekader voor patiënten- en cliëntenorganisaties wordt met een jaar uitgesteld tot 1 januari 2024. Dat heeft minister Conny Helder van langdurige zorg vrijdag bekendgemaakt.

Het huidige beleidskader voor subsidiëring wordt met een jaar verlengd. Voor patiëntenorganisaties betekent dit concreet dat ze in september 2022 hun instellingssubsidie op de gebruikelijke manier kunnen aanvragen.
 
 
 
 
   
Vacature: adviseur patiëntenparticipatie
 
PGOsupport zoekt een bevlogen adviseur patiëntenparticipatie voor 32-36 uur per week, die patiënten- en cliëntenorganisaties kan trainen en adviseren over hoe zij hun rol kunnen pakken om echt het verschil te maken.

Ben jij een ervaren adviseur of trainer met maatschappelijke drijfveren? En ben je goed thuis in het veld van de patiënten- en cliëntenorganisaties? Dan nodigen we je graag uit om te solliciteren.
 
 
 
 
 
Patiëntenparticipatie: leren van andere landen
 

Hoe is patiëntenvertegenwoordiging in het buitenland geregeld en wat kan Nederland daarvan leren? Onderzoeksinstituut Nivel deed een vergelijkend onderzoek onder 10 landen, naar interessante ontwikkelingen op het gebied van patiëntenparticipatie in de gezondheidszorg. Wat kunnen we leren van voorbeelden uit bijvoorbeeld Duitsland, Canada, Engeland en de Verenigde Staten?

 
 
 
 
 
   
Subsidie Innovatiefonds: ervaringskennis als motor
 

Agis Innovatiefonds stelt subsidie beschikbaar voor projecten met als thema ‘Ervaringskennis als motor, samenspel als weg’. Het gaat om initiatieven voor innovatie in zorg, gezondheid, onderwijs en welzijn, die uitgaan van de ervaringen van mensen met een chronische aandoening. Je kunt subsidie aanvragen tot en met 15 september 2022. 

 
 
 
 
afbeelding
 
 
WEET: online campagne die niet over eten gaat
 
Een bereik van meer dan 2 miljoen mensen uit relevante doelgroepen. Dat is het mooie resultaat van een campagne van patiëntenorganisatie WEET over vroegsignalering van eetstoornissen.

Bestuurslid Casper Lopes Cardozo zag dat hulp voor mensen met een eetstoornis vaak veel te laat komt. Hij initieerde een campagne met 4 aansprekende video’s. Die werden op social media gericht verspreid onder het netwerk rond mensen met een eetstoornis. Ondanks het grote bereik bleek de impact moeilijk te meten. Maar ervaringsdeskundigen en hulpverleners reageerden positief. Daarom komt er een vervolg richting docenten.
 
 
Cursusagenda
 
In onze cursusagenda vind je een overzicht van alle cursussen, online, op locatie en een combinatie daarvan. Vanaf eind juni gaan we weer nieuwe cursussen plannen voor het najaar. Dus houd de agenda in de gaten. Of volg een van onze 17 online modules, die je kunt doen wanneer je wilt.

Is de cursus van je keuze vol of nog niet gepland? Laat je gegevens achter via de 'Hou me op de hoogte'-knop op de cursuspagina. Dan weten wij dat er belangstelling is voor de cursus en krijg jij als eerste bericht als we de cursus weer plannen.
 
 
 
 
 
 
     
 
pgo logo
Samen meer betekenen voor cliënten
 
0‍3‍0 2‍0‍4‍0 7‍0‍0    |   Website PGOsupport    |   Website Participatiekompas
 
Afmelden   |   Doorsturen   |   Gegevens wijzigen  |   Privacybeleid
 
twitter linkedin youtube