Cursusagenda boordevol nieuwe cursussen. Schrijf je nu in!
 
Lees online  |  Afmelden
 
   
Nieuwsbrief | 26 jan 2022
 
 
Patiëntenvereniging maakt Katwijkse Ziekte bespreekbaar
 

Jarenlang zorgden angst en onwetendheid voor een taboe over wat in de volksmond de Katwijkse Ziekte heet. Dankzij het werk van Vereniging HCHWA-D is deze genetische aandoening met een sterk verhoogd risico op hersenbloedingen, nu beter bespreekbaar én in beeld bij onderzoekers. Sanne van Rijn, ambassadeur van de patiëntenorganisatie, is trots op de belangrijke stappen die zijn gezet om de zorg te verbeteren en onderzoek aan te jagen.

 
 
 
 
 
 
Nieuwe onderzoeksagenda Noonan syndroom met inbreng van patiënten en naasten
 

Écht relevant wetenschappelijk onderzoek naar jouw aandoening. Dat is wat veel patiëntenorganisaties nastreven, maar wat niet altijd goed lukt. Bij het opstellen van een onderzoeksagenda voor het Noonan syndroom lukte dat wél, dankzij de belangrijke stem van patiënten en naasten. Zij plaatsten stollingsproblemen van het bloed met stip op plek 1 van de onderzoeksagenda. Voor behandelaren en onderzoekers was dit echt onverwacht.
 

“In dit traject werkten de stichting, artsen en onderzoekers vanaf het begin gelijkwaardig samen. Dat is niet zo vanzelfsprekend.”

Eva Vroonland, adviseur patiëntenparticipatie

 
 
 
 
   
Vragenuur 'Communiceren over nalatenschappen'
 

Werven van nalatenschappen is een relevante inkomstenbron voor patiëntenorganisaties. Veel organisaties vinden communicatie hierover ongemakkelijk. Wij helpen je graag over de drempel met een online vragenuur op woensdag 2 februari van 16 tot 17 uur. Je hoort waar kansen en bedreigingen liggen bij de werving en hoe je er zorgvuldig over communiceert. Aanmelden kan tot dinsdag 1 februari. Deelname is gratis en vrijblijvend. 

 
 
 
 
 
Nieuwe website: advies en ondersteuning
 
Heb je de nieuwe website van PGOsupport al bekeken? Overzichtelijk en met veel informatie! Het onderdeel ‘Advies’ op onze website is flink uitgebreid. Heb je bijvoorbeeld vragen of advies nodig over je vrijwilligersbeleid, het opstellen van een beleidsplan, hoe je meer geld krijgt voor projecten of erachter komt wat je achterban wil? Onze adviseurs helpen je graag verder met advies of ondersteuning. 
 
 
 
Evaluatie dienstverlening PGOsupport
 

PGOsupport ontvangt financiële steun van het ministerie van VWS in de vorm van een aanbesteding. Door deze aanbesteding is een groot deel van onze diensten en ondersteuning gratis voor patiëntenorganisaties.

Onderzoeksbureau ResCon is gestart met een evaluatie van onze activiteiten in de periode 2018 - 2020. ResCon beoordeelt ons werk door te kijken naar bestaande evaluaties, jaarverslagen en andere rapportages. Ook houdt het bureau een enquête onder patiëntenorganisaties.

 
 
 
 
Vernieuwde cursusagenda
 
In onze vernieuwde cursusagenda zie je in 1 oogopslag per cursus de belangrijkste informatie, zoals de data en of er nog plekken vrij zijn. Wees er snel bij, want de belangstelling is groot!

Is de cursus van je keuze vol? Laat je gegevens achter via de 'Hou me op de hoogte'-knop op de cursuspagina. Dan weten wij dat er belangstelling is voor de cursus en krijg jij als eerste bericht als de cursus opnieuw gepland wordt.
 
 
 
14
feb
  Bloggen (online)  
 
 
 
 
 
 
08
mrt
  PR: hoe krijg je nieuws in het nieuws (online)  
 
 
 
 
 
 
09
mrt
  Effectief presenteren (Utrecht)  
 
 
 
 
 
 
09
mrt
  Groepsgewijs lotgenotencontact (deels online)  
 
 
 
 
 
 
10
mrt
  Storytelling (Utrecht)  
 
 
 
 
 
 
10
mrt
  Journalistiek schrijven (Utrecht)  
 
 
 
 
 
 
15
mrt
  Participatie bij richtlijnontwikkeling (online)  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
     
 
pgo logo
Samen meer betekenen voor cliënten
 
0‍3‍0 2‍0‍4‍0 7‍0‍0    |   Website PGOsupport    |   Website Participatiekompas
 
Afmelden   |   Doorsturen   |   Gegevens wijzigen  |   Privacybeleid
 
twitter linkedin youtube