Vernieuwde cursusagenda boordevol online cursussen
 
Lees online  |  Afmelden
 
   
Nieuwsbrief | 12 jan 2022
 
Illustratie bij blog Joop Beelen: een man kijkt door een telescoop naar een grote knoop in een touw. Boven de knoop staan de jaartallen 2030 en 2040. De man heeft een rapport van de WRR in zijn hand. Ernaast staat een vrouw die zorgelijk kijkt naar een kleinere knoop in het touw waar Covid-virusdeeltjes omheen zweven.
 
 
De zorg loopt vast: wat doen patiëntenorganisaties?
 

Om de groei van de zorg te begrenzen, moeten we kiezen waar onze prioriteiten liggen. Dat is de conclusie van het WRR-rapport ‘Kiezen voor houdbare zorg’. De toenemende zorgkosten dreigen ons zorgstelsel in de toekomst onhoudbaar te maken. De coronacrisis is slechts een voorproefje. Joop Beelen, adviseur lokale participatie, roept organisaties op om hun rol te pakken en nú mee te gaan praten. Wat heeft voor jouw achterban prioriteit?
 

"Als patiëntenorganisaties niet gaan meepraten is de kans groot dat straks de verkeerde keuzes worden gemaakt."

 
 
 
 
  foto Dominique Hamerlijnc  
Extra kansen participatie bij medicijnonderzoek
 

Nieuwe Europese regels bij medicijnonderzoek verplichten tot het maken van een begrijpelijke samenvatting. Dominique Hamerlijnck, EUPATI fellow en medeauteur van de Europese richtlijn voor de lekensamenvatting, ziet in de nieuwe regelgeving een mooie kans voor participatie van patiëntenvertegenwoordigers.

 
 
 
 
 
Nieuwe website: tips voor patiëntenorganisaties
 
Het dossier ‘Patiëntenorganisaties versterken’ op onze nieuwe website staat boordevol informatie en handige tips over vrijwilligersbeleid, meer impact bereiken, fondsenwerving en praktische regelzaken. Een schat aan overzichtelijke informatie. Onmisbaar voor iedere patiëntenorganisatie en makkelijk terug te vinden.
 
 
  foto Arlette van der Kolk  
Zet ervaringsdeskundigheid optimaal in
 

Bij stichting Olijf, patiëntenorganisatie voor vrouwen met gynaecologische kanker, zetten ex-patiënten hun ingrijpende ervaringen op positieve wijze in voor andere patiënten. In 6 jaar tijd groeide het aantal vrijwilligers van 30 naar 150. Hoe zorgt Olijf dat zij hun ervaringen en ervaringsdeskundigheid optimaal inzetten? Arlette van der Kolk, zelf vrijwilliger bij Olijf, vertelt hoe de organisatie dat aanpakt.

 
 
 
 
 
Vragenuur Communiceren over nalatenschappen
 
Het werven van nalatenschappen is geen makkelijk onderwerp. Maar het kan in de praktijk wel mooie gesprekken opleveren met je achterban. Het verschilt eigenlijk niet veel van andere vormen van werving: je communiceert over de mogelijkheid om jouw doelen te steunen. In dit geval door een gift op te nemen in het testament. De juiste toon en woorden zijn natuurlijk wél van belang. 

Hoe vind je die juiste toon? Dat vertellen we tijdens het online vragenuur 'Communiceren over nalatenschappen' op woensdag 2 februari 2022. Wil je erbij zijn? Stuur een e-mail met je naam, de organisatie die je vertegenwoordigt en vragen die je graag beantwoord wilt hebben naar w.verlinden@pgosupport.nl.
 
 
 
Uitnodiging netwerkbijeenkomst op 31 januari
 
We nodigen je van harte uit voor onze jaarlijkse netwerkbijeenkomst. Op maandag 31 januari - online - van 13:30 tot 15:45 uur. Thema: de komende gemeenteraadsverkiezingen op 16 maart en de mogelijkheden om invloed uit te oefenen op de lokale politiek. Aanmelden kan nog tot 25 januari.

De netwerkbijeenkomst is een gezamenlijk initiatief van MIND, Ieder(in) de Patiëntenfederatie en PGOsupport.
 
 
Vernieuwde cursusagenda
 
In onze vernieuwde cursusagenda zie je in 1 oogopslag per cursus de belangrijkste informatie, zoals de data en of er nog plekken vrij zijn. De agenda staat boordevol nieuwe online cursussen voor begin 2022. Wees er snel bij, de belangstelling is groot!

Is de cursus van je keuze vol? Laat je gegevens achter via de 'Hou me op de hoogte'-knop op de cursuspagina. Dan weten wij dat er belangstelling is voor de cursus en krijg jij als eerste bericht als de cursus opnieuw gepland wordt.
 
 
 
02
feb
  Schrijven voor online (online)  
 
 
 
 
 
 
14
feb
  Bloggen (online)  
 
 
 
 
 
 
08
mrt
  PR: hoe krijg je nieuws in het nieuws (online)  
 
 
 
 
 
 
16
mrt
  Zo schrijf je een boeiende nieuwsbrief (online)  
 
 
 
 
 
 
17
mrt
  Begrijpelijk en taakgericht schrijven (online)  
 
 
 
 
 
 
23
mrt
  Social media strategie (online)  
 
 
 
 
 
 
31
mrt
  Kennismaken, selecteren en inwerken van vrijwilligers (online)  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
     
 
pgo logo
Samen meer betekenen voor cliënten
 
0‍3‍0 2‍0‍4‍0 7‍0‍0    |   Website PGOsupport    |   Website Participatiekompas
 
Afmelden   |   Doorsturen   |   Gegevens wijzigen  |   Privacybeleid
 
twitter linkedin youtube