Vernieuwde cursusagenda boordevol online cursussen
 
Lees online  |  Afmelden
 
   
Nieuwsbrief | 22 dec 2021
 
 
 
Netwerkbijeenkomst 31 januari: lokaal invloed uitoefenen
 
We nodigen je van harte uit voor de jaarlijkse netwerkbijeenkomst op maandag 31 januari van 13:30 tot 15:45 uur. Ook deze keer weer geheel online. Thema: de gemeenteraadsverkiezingen op 16 maart en de mogelijkheden om invloed uit te oefenen op de lokale politiek.

We hebben een programma vol afwisseling, gesprek en vragen aan de deelnemers. Met goede praktijkvoorbeelden en handvatten. Dus mis het niet! Je kunt je aanmelden tot 25 januari.

De netwerkbijeenkomst is een gezamenlijk initiatief van MIND, Ieder(in) de Patiëntenfederatie en PGOsupport.
 
 
portretfoto van Eva Vroonland en Joop Beelen van PGOsupport en Amete van den Berg van bureau Ideate
 
 
Lessen uit Utrechtse projecten met burgerparticipatie
 

Samenwerken met inwoners of patiënten, dat willen steeds meer organisaties. Maar hoe pak je dat aan? En willen organisaties hier tijd en geld voor vrijmaken? In Utrecht hielpen PGOsupport en bureau Ideate een aantal projecten met burgerparticipatie op weg. Eva Vroonland en Joop Beelen van PGOsupport en Amete van den Berg van Ideate kijken terug op de projecten en willen verder met het opbouwen van een netwerk in de regio.
 

"Als een organisatie eenmaal weet dat betrokkenheid van inwoners meerwaarde heeft, wordt patiënt- en burgerparticipatie steeds vanzelfsprekender."

 
 
 
 
 
Lockdown: tips voor online werken
 
Door de nieuwe lockdown moeten we opnieuw omschakelen en onze werkwijze aanpassen. En weer meer online doen. Hoe organiseer je een online bijeenkomst? Hoe zorg je online voor interactie? Op de nieuwe website van PGOsupport staan veel praktische tips voor patiënten- en cliëntenorganisaties overzichtelijk geordend in het dossier Patiëntenorganisaties versterken.  
 
 
  cover Supporter nummer 10  
Ontvang jij ons magazine Supporter al?
 
Wist je dat we jaarlijks 3 magazines uitbrengen? In elke Supporter vind je inspirerende praktijkverhalen, tips en adviezen over de praktijk van patiëntenparticipatie. Deze maand verscheen nummer 10, over ervaringsdeskundigheid. Het goud van patiëntenorganisaties!

Wil je Supporter ook ontvangen? Dat kan in print of als pdf. Een abonnement is kosteloos. Mail naar facilitair@pgosupport.nl en geef aan of je alleen dit nummer wilt ontvangen of dat je je wilt abonneren.
 
 
 
Save the date: vragenuur Nalatenschappen werven
 
Het werven van nalatenschappen is geen makkelijk onderwerp. Maar het kan in de praktijk wel mooie gesprekken opleveren met je achterban. Het werven van nalatenschappen verschilt niet veel van andere vormen van werving: je communiceert over de mogelijkheid om jouw doelen te steunen. In dit geval door een gift op te nemen in het testament. De juiste toon en woorden zijn natuurlijk wél van belang. 

Hoe vind je die juiste toon? Dat vertellen we tijdens het online vragenuur 'Communiceren over nalatenschappen' op woensdag 2 februari 2022. Zet de datum alvast in je agenda! In de volgende nieuwsbrief staat hoe je je kunt aanmelden.
 
 
Vernieuwde cursusagenda
 
In onze vernieuwde cursusagenda zie je nu in 1 oogopslag per cursus de belangrijkste informatie staan, zoals de cursusdata en of er nog plekken vrij zijn. De agenda staat boordevol nieuwe online cursussen voor begin 2022. 

Cursus vol? Laat je gegevens achter via de 'Hou me op de hoogte'-knop onderaan de cursuspagina. Dan weten wij dat er belangstelling voor de cursus is en krijg jij als eerste bericht als we de cursus weer plannen.
 
 
 
20
jan
  Effectief werven van vrijwilligers  
 
 
 
 
 
 
25
jan
  Online presenteren  
 
 
 
 
 
 
27
jan
  Doelgericht filmpjes maken  
 
 
 
 
 
 
02
feb
  Schrijven voor online  
 
 
 
 
 
 
02
feb
  Hoe verzorg je een gastles of workshop?  
 
 
 
 
 
 
02
feb
  Individueel lotgenotencontact  
 
 
 
 
 
 
08
feb
  Het begeleiden van online contact met lotgenoten  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
   
Fijne feestdagen!
 
Van 25 december tot en met 2 januari zijn we minder goed bereikbaar. Op maandag 3 januari staan we weer voor je klaar. 

De medewerkers van PGOsupport wensen je hele fijne feestdagen en alle goeds voor 2022!
 
     
 
pgo logo
Samen meer betekenen voor cliënten
 
0‍3‍0 2‍0‍4‍0 7‍0‍0    |   Website PGOsupport    |   Website Participatiekompas
 
Afmelden   |   Doorsturen   |   Gegevens wijzigen  |   Privacybeleid
 
twitter linkedin youtube