Cursussen lotgenotencontact, nieuwsbrieven, patiëntenparticipatie en meer…
 
Lees online  |  Afmelden
 
   
Nieuwsbrief | 6 april 2022
 
  foto Nelleke Cools, directeur Hoofdpijnnet  
Een vuist maken met samenwerking
 

Hoe zet je ernstige hoofdpijn op de kaart als serieuze hersenziekte? En hoe maak je je daarbij zichtbaar als patiëntenvereniging? Twee uitdagingen voor Hoofdpijnnet, die directeur Nelleke Cools met volle overtuiging aangaat. Met de oprichting van samenwerkingsverband de Hoofdpijn Alliantie in 2021, neemt de vereniging het voortouw.
 

"Alle media-aandacht heeft ons veel credits opgeleverd. En nieuwe leden!"
Nelleke Cools, directeur Hoofdpijnnet

 
 
 
 
 
 
26 april: vragenuur Hoe houd je opzeggende leden binnenboord
 

Elke patiëntenorganisatie heeft ermee te maken: opzeggende leden of donateurs. Maar dat betekent nog niet dat zij niet meer bij jouw organisatie betrokken willen zijn. Integendeel! Vaak willen ze graag op een andere manier een bijdrage leveren. Wat kun je doen om deze mensen binnenboord te houden? Renske Noordhuis van PGOsupport vertelt je er meer over tijdens een online vragenuur. Op dinsdag 26 april van 16:00 tot 17:00 uur.

 
 
 
 
   
PGOsupport zoekt 2 parttime opleidingscoördinatoren
 
Wij zoeken 2 nieuwe collega’s! Als opleidingscoördinator zorg je dat de organisatie en administratie van onze cursussen op rolletjes loopt. En ben je aanspreekpunt voor praktische vragen van onze cursisten en trainers. Kun je goed plannen, organiseren en veel ballen in de lucht houden? En vind je het leuk om te werken in een klein en dienstverlenend team? Reageer dan snel op deze leuke en veelzijdige functie.
 
 
Wim Altena, Nierpatiënten Vereniging Nederland
 
 
Steviger aan het roer bij medicijnontwikkeling nierpatiënten
 

Wim Altena zet zich al 7 jaar in als patiëntenvertegenwoordiger bij de Nierpatiënten Vereniging Nederland (NVN). In 2020 rondde hij de EUPATI NL-opleiding af. Deze opleiding gaf Wim handvatten om zich nog steviger in te zetten voor goede medicijnen voor nierpatiënten. Wim vertelt over zijn motivatie om nu mentor te zijn voor een nieuwe groep studenten: "Juist het EUPATI-netwerk kan helpen om dingen op medicijngebied voor elkaar te krijgen."

 
 
 
 
  Marieke van Noort, adviseur PGOsupport  
Belangen behartigen in je gemeente, waar begin je?
 
Juist in jouw gemeente kun je heel concreet de belangen behartigen van je achterban. Maar waar begin je? Er zijn verschillende plekken waar burgers inspraak hebben, en waar je als belangenbehartiger je stem kan laten horen. Waar heb je de meeste kans om resultaten te boeken? Marieke van Noort, adviseur lokale participatie bij PGOsupport, maakt je wegwijs. 
 
 
 
Vernieuwd: cursus Veranderen, krijg je mensen mee!
 
Heeft jouw organisatie te maken met noodzakelijke veranderingen? En wil je weten hoe je je mensen bij deze veranderingen begeleidt? In onze vernieuwde cursus Veranderen leer je met zelfvertrouwen veranderingen te begeleiden en om te gaan met tegenwerking. En hoe je emoties in hanteerbare banen kan leiden. De cursus is deels online en deels op locatie in Utrecht. 
 
"Mensen willen wel veranderen, maar niet veranderd worden."
 
 
Cursusagenda
 
In onze cursusagenda vind je een overzicht van alle cursussen, online, op locatie en een combinatie daarvan. Wees er snel bij, want de belangstelling is groot!

Is de cursus van je keuze vol? Laat je gegevens achter via de 'Hou me op de hoogte'-knop op de cursuspagina. Dan weten wij dat er belangstelling is voor de cursus en krijg jij als eerste bericht als we de cursus weer plannen.
 
 
 
21
april
  Hoe word ik een goede eindredacteur? (Utrecht)  
 
 
 
 
 
 
09
mei
  Echt contact maken met je (potentiële) leden (online en Utrecht)  
 
 
 
 
 
 
11
mei
  Effectief presenteren (Utrecht)  
 
 
 
 
 
 
12
mei
  Zo schrijf je een boeiende nieuwsbrief (online)  
 
 
 
 
 
 
17
mei
  Enquêtes maken die werken (online)  
 
 
 
 
 
 
17
mei
  Veranderen, krijg je mensen mee! (Utrecht)  
 
 
 
 
 
 
18
mei
  Een succesvolle fondsaanvraag, waar begin je? (Utrecht)  
 
 
 
 
 
 
23
mei
  Participatie bij richtlijnontwikkeling (online en Utrecht)  
 
 
 
 
 
 
24
mei
  Groepsgewijs lotgenotencontact (Utrecht)  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
     
 
pgo logo
Samen meer betekenen voor cliënten
 
0‍3‍0 2‍0‍4‍0 7‍0‍0    |   Website PGOsupport    |   Website Participatiekompas
 
Afmelden   |   Doorsturen   |   Gegevens wijzigen  |   Privacybeleid
 
twitter linkedin youtube