Cursussen lotgenotencontact, presenteren, nieuwsbrieven en meer…
 
Lees online  |  Afmelden
 
   
Nieuwsbrief | 23 mrt 2022
 
 
 
Zo peil je de mening van je achterban op social media
 

Weten wat er speelt bij de mensen die je vertegenwoordigt, is enorm belangrijk. Maar hoe achterhaal je de wensen of mening van je achterban? Vraag het ze gewoon! Dat hoeft niet altijd groots en meeslepend. Het kan ook snel en kort, bijvoorbeeld via social media. Caroline Donner, adviseur achterbanraadpleging bij PGOsupport, geeft handige tips voor hoe je dat aanpakt.

 
 
 
 
 
Nieuw! Cursus Echt contact maken met je leden
 
Heet je regelmatig leden welkom aan de telefoon, online of live? In deze nieuwe en praktische cursus krijg je concrete tips om nieuwe leden of klanten op weg te helpen. Hoe leer je nieuwe leden kennen? Je leert ook hoe je de uitkomst en sfeer van je gesprekken beïnvloedt. Je oefent met voorbeelden uit je eigen praktijk. De cursus is deels online en deels op locatie.
 
 
foto Petra Verdouw
 
 
Patiëntenvereniging Hoofd-Hals sterk in communicatie
 

“Van hoofd-halskanker hebben de meeste mensen nog nooit gehoord. We moeten dus vooral onszelf zo goed mogelijk laten zien.” Petra Verdouw is als hoofd infocentrum bij patiëntenvereniging Hoofd-Hals de schakel tussen het bestuur en de 100 vrijwilligers. Dankzij de inzet van vrijwillige patiëntenvoorlichters en betrouwbare samenwerking met de zorg, is de vereniging sterk in communicatie én zichtbaarheid.

 
 
 
 
 
Opgeleide regionale ervaringsdeskundigen beter vindbaar
 

Zorgaanbieders, verzekeraars en gemeenten werken in steeds meer regio’s samen om de juiste zorg op de juiste plek te krijgen. Bij die regionale samenwerking ontbreekt nog vaak de inzet van ervaringsdeskundige patiënten. PGOsupport leidt regionale patiëntenvertegenwoordigers op. Deze ervaringsdeskundigen zijn voortaan beter vindbaar en inzetbaar via de website ikzoekeenpatient.nl

 
 
 
 
   
Regelzaken: ICT en online werken
 
Als patiëntenorganisatie moet je een aantal zaken goed regelen om alles op rolletjes te laten lopen. Wist je dat er voor non-profitorganisaties voordelige en zelfs gratis softwarelicenties en diensten beschikbaar zijn? Techsoup geeft deze organisaties toegang tot digitale technologie, zoals van Google, Microsoft (Teams) en Zoom. Maak er gebruik van!
 
 
Cursusagenda
 
In onze cursusagenda vind je een overzicht van alle cursussen, online, op locatie en een combinatie daarvan. Wees er snel bij, want de belangstelling is groot!

Is de cursus van je keuze vol? Laat je gegevens achter via de 'Hou me op de hoogte'-knop op de cursuspagina. Dan weten wij dat er belangstelling is voor de cursus en krijg jij als eerste bericht als we de cursus weer plannen.
 
 
 
07
april
  Groepsgewijs lotgenotencontact (online en Eindhoven)  
 
 
 
 
 
 
13
april
  Het begeleiden van online contact met lotgenoten (online)  
 
 
 
 
 
 
21
april
  Hoe word ik een goede eindredacteur? (Utrecht)  
 
 
 
 
 
 
09
mei
  Echt contact maken met je (potentiële) leden (online en Utrecht)  
 
 
 
 
 
 
11
mei
  Effectief presenteren (Utrecht)  
 
 
 
 
 
 
12
mei
  Zo schrijf je een boeiende nieuwsbrief (online)  
 
 
 
 
 
 
17
mei
  Veranderen, krijg je mensen mee! (Utrecht)  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
     
 
pgo logo
Samen meer betekenen voor cliënten
 
0‍3‍0 2‍0‍4‍0 7‍0‍0    |   Website PGOsupport    |   Website Participatiekompas
 
Afmelden   |   Doorsturen   |   Gegevens wijzigen  |   Privacybeleid
 
twitter linkedin youtube