Online inspiratiesessies: belangrijke trends in de patiëntenbeweging
 
Lees online  |  Afmelden
 
   
Nieuwsbrief | 12 juli 2022
 
Van links naar rechts op de foto: Marieke Schuurmans, Hester van de Bovenkamp en Robin Bremekamp, sprekers op het PGOsupport-congres 2022
 
 
PGOsupport-congres 2022: meld je aan!
 
Vrijdagmiddag 30 september heten we je van harte welkom bij ons congres 'Stappen zetten naar de toekomst' in Bussum. Een congres over de toekomst van de patiëntenbeweging. Laat je inspireren door Marieke Schuurmans, Hester van de Bovenkamp en Robin Bremekamp. Zij gaan in op de actuele ontwikkelingen in de zorg, de kern van patiëntenparticipatie en samenwerking. Natuurlijk is er volop tijd en ruimte voor ontmoeting: met gesprekstafels, posterpresentaties en ervaringen delen op de markt. Bekijk het programma. Deelname aan het congres is kosteloos. Al meer dan 100 mensen hebben zich aangemeld!
 
 
 
 
  Vacature adviseur fondsenwerving  
 
  PGOsupport zoekt een ervaren zzp'er die ons, per direct, voor 20-24 per week komt versterken als trainer/adviseur fondsenwerving. Het gaat om een periode van 6-12 maanden.
 
Ben jij een pro-actieve en allround fondsenwerver die er enthousiast van wordt om een diversiteit aan organisaties te adviseren? Dan zijn wij op zoek naar jou! Solliciteer zo snel mogelijk.
 
 
 
 
 
  Vacature adviseur patiëntenparticipatie  
 
  PGOsupport zoekt een bevlogen adviseur patiëntenparticipatie voor 32-36 uur per week, die patiënten- en cliëntenorganisaties kan trainen en adviseren. 

Ben jij een ervaren adviseur of trainer met maatschappelijke drijfveren? En ben je goed thuis in het veld van patiënten- en cliëntenorganisaties? Dan nodigen we je graag uit om te solliciteren. Solliciteer vóór 25 juli.
 
 
 
 
Van links naar rechts op de foto: Wim Altena, Barbara Sneller, Dominique Hamerlijnck en Safae Hamkour, leden gesprekspanel online inspiratiesessie Van belangenbehartiger naar partner
 
 
Online inspiratiesessie: Van belangenbehartiger naar partner
 
'Van belangenbehartiger naar partner' op donderdag 22 september is een van de 4 online inspiratiesessies in aanloop naar ons congres. Een patiëntenvertegenwoordiger in zorg, welzijn en onderzoek kan verschillende rollen aannemen. Met welke rol bereik je het meeste succes?

Deze online sessie is opgezet als College Tour: een gevarieerd gesprekspanel belicht het thema live vanuit PGOsupport. Ook het publiek wordt bij het gesprek betrokken. De sessie is onderdeel van een bijeenkomst van EUPATI NL, de opleiding voor patiëntenvertegenwoordigers in medicijnontwikkeling.
 
 
 
Subsidie 'Implementeren met impact' van ZonMw
 
Patiëntenorganisaties kunnen een vervolgsubsidie aanvragen voor een afgerond project
uit het ZonMw-programma Voor Elkaar! De subsidie is bedoeld voor projecten die eraan bijdragen dat mensen met een ziekte of beperking het leven kunnen leiden waar zij zelf voor kiezen. Je kunt maximaal € 25.000,- euro aanvragen. De deadline voor indienen is 6 september 2022. PGOsupport kan je ondersteunen bij je aanvraag. 
 
 
  foto Carine Besselink  
Op weg naar medicatie zonder bijwerkingen
 

Carine Besselink is al nierpatiënt vanaf haar vroege jeugd. Toen een nier ermee stopte, kreeg ze een transplantatie. Dat betekende ook zware medicatie slikken om te voorkomen dat de nier werd afgestoten. En dat leverde ingrijpende bijwerkingen op. Met de kennis die ze opdeed in de EUPATI NL-opleiding zet ze zich nu met hart en ziel in om te zorgen dat medicatie voor nierpatiënten beter, passender en betaalbaarder wordt. 

 
 
 
 
 
Succesvolle projecten van PGOsupport
 
Welke activiteiten van een patiëntenorganisatie hebben het meeste effect? Hoe stimuleer je dat vrijwilligers enthousiast blijven? Hoe leid je snelle groei van je organisatie in goede banen? PGOsupport ondersteunt het hele jaar door patiëntenorganisaties bij allerlei vragen die ze hebben. Bekijk het overzicht van projecten en lees wat het patiëntenorganisaties heeft opgeleverd. Heb je zelf een soortgelijke vraag, neem contact op!
 
 
Cursusagenda
 
In onze cursusagenda vind je een overzicht van alle cursussen, online, op locatie en een combinatie daarvan. Op dit moment plannen we volop nieuwe cursussen voor het najaar. Dagelijks verschijnen er nieuwe cursussen in de agenda. Houd onze website in de gaten!

Online modules
Wil je nieuwe kennis opdoen in de zomervakantie? Volg een van onze 17 online modules. In 30-45 minuten leer je meer over diverse onderwerpen die vaak terugkomen in onze cursussen. Van vrijwilligersbeleid tot ervaringsdeskundigheid en scanbaar schrijven. Je kunt de modules doen wanneer je wilt.
 
 
 
 
 
 
     
 
pgo logo
Samen meer betekenen voor cliënten
 
0‍3‍0 2‍0‍4‍0 7‍0‍0    |   Website PGOsupport    |   Website Participatiekompas
 
Afmelden   |   Doorsturen   |   Gegevens wijzigen  |   Privacybeleid
 
twitter linkedin youtube