Cursusagenda boordevol cursussen, online en op locatie. Schrijf je in!
 
Lees online  |  Afmelden
 
   
Nieuwsbrief | 9 feb 2022
 
 
 
Volop kansen bij de gemeenteraadsverkiezingen
 

De gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart zijn een uitgelezen kans om meer aandacht te vragen voor belangrijke onderwerpen voor mensen met een chronische ziekte of beperking. Marieke van Noort, adviseur lokale participatie bij PGOsupport, zit al bijna 8 jaar in de gemeenteraad van Woerden. Ze maakt de verkiezingen dus ook van de andere kant mee. Wat kun je daar als patiëntenorganisatie van leren? Deel 1 van een blogserie.

 

"Maak een keuze voor het belangrijkste onderwerp dat je nu wilt regelen in de gemeente. Het kan niet allemaal tegelijk."

 
 
 
 
 
Nieuwe subsidieronde voor patiëntenorganisaties
 

Patiëntenorganisaties kunnen weer een projectsubsidie aanvragen bij het ZonMw-subsidieprogramma Voor Elkaar! Doelstelling van deze subsidieronde is ‘Leren van elkaar’, waarbij je kunt kiezen uit 2 thema’s: Versterken van regionale belangenbehartiging en Omgaan met de gevolgen van de coronapandemie. Deadline voor de aanvraag is 24 maart. PGOsupport biedt ondersteuning bij je aanvraag.

 
 
 
 
 
 
5 tips voor samenwerking vanuit ervaringsdeskundigheid
 

Je wilt vanuit je patiëntenorganisatie dingen veranderen en actief meedenken namens de mensen die jij vertegenwoordigt. Maar hoe maak je werkelijk het verschil met jouw ervaringsdeskundigheid? Lucie Peijnenburg van Patiëntenfederatie Nederland en Joop Beelen van PGOsupport hebben 5 tips voor een PRIMA samenwerking met andere organisaties aan de tafel.

 
 
 
 
   
Teambuilding kan prima online
 

Het team van patiëntenvereniging Freya werkte in een nieuwe samenstelling al bijna 2 jaar online samen. Hoog tijd om elkaar in het echt te leren kennen. Het bestuur timmerde samen met adviseur Jolanda van Dijk van PGOsupport een mooie kennismakingsdag in elkaar. Een nieuwe lockdown gooide roet in het eten. Weer online? Het bestuur was sceptisch. Maar Jolanda ging ervoor. Ze maakte een creatief online programma. En leuk dat het was!

 
 
 
 
 
Laat lokaal en regionaal je stem horen!
 
Veel belangrijke beslissingen over voorzieningen voor mensen met een (chronische) ziekte of beperking worden lokaal genomen. Goed dus om als patiëntenorganisatie ook lokaal en regionaal je stem te laten horen. Toch zijn de meeste patiëntenorganisaties hier niet of nauwelijks actief. Hoort jouw organisatie daar ook bij? Bekijk dan vooral ons dossier Lokale en regionale participatie. Daar vind je praktische tips over hoe je dat kunt aanpakken. En wil je aan de slag? Dan kan PGOsupport je bijstaan met cursussen en ondersteuning.
 
 
Cursusagenda
 
In onze cursusagenda zie je per cursus de belangrijkste informatie, zoals de data en of er nog plekken vrij zijn. Wees er snel bij, want de belangstelling is groot!

Is de cursus van je keuze vol? Laat je gegevens achter via de 'Hou me op de hoogte'-knop op de cursuspagina. Dan weten wij dat er belangstelling is voor de cursus en krijg jij als eerste bericht als we de cursus weer plannen.
 
 
 
09
mrt
  Effectief presenteren (Utrecht)  
 
 
 
 
 
 
10
mrt
  Storytelling (Utrecht)  
 
 
 
 
 
 
16
mrt
  Groepsgewijs lotgenotencontact (deels online)  
 
 
 
 
 
 
16
mrt
  Zo schrijf je een boeiende nieuwsbrief (online)  
 
 
 
 
 
 
17
mrt
  Begrijpelijk en taakgericht schrijven (online)  
 
 
 
 
 
 
23
mrt
  Communiceren met impact (deels online)  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
     
 
pgo logo
Samen meer betekenen voor cliënten
 
0‍3‍0 2‍0‍4‍0 7‍0‍0    |   Website PGOsupport    |   Website Participatiekompas
 
Afmelden   |   Doorsturen   |   Gegevens wijzigen  |   Privacybeleid
 
twitter linkedin youtube