Cursussen lotgenotencontact, nieuwsbrieven, onderzoek en meer…
 
Lees online  |  Afmelden
 
   
Nieuwsbrief | 9 mrt 2022
 
afbeelding
 
 
Gemeenteraadsverkiezingen: 4 laatste kansen!
 

De gemeenteraadsverkiezingen op 16 maart bieden volop kansen om de belangen van jouw achterban onder de aandacht te brengen bij de gemeentepolitiek. Maar hoe krijg je dat voor elkaar? Marieke van Noort, adviseur bij PGOsupport, heeft nog 4 laatste tips om vlak voor de verkiezingen in actie te komen. Leg juist nu contact met politici. Ook na de verkiezingen kan je daar baat bij hebben. Deel 3 van een serie blogs over lokale belangenbehartiging.

 
 
 
 
 
24 maart: online vragenuur ‘Verschil maken voor je achterban’
 

Patiëntenorganisaties zetten zich met hart en ziel in om zaken voor hun achterban voor elkaar te krijgen. Dit gebeurt grotendeels door vrijwilligers, met fantastische resultaten! Dat gaat niet altijd van een leien dakje. Omdat je ledenaantal bijvoorbeeld daalt of je middelen en tijd steeds schaarser worden. Hoe ga je om met deze uitdagingen? En hoe zorg je dat je met jouw activiteiten blijvend het verschil maakt voor jouw achterban? Op donderdag 24 maart houdt adviseur Nienke Oosting hierover een online vragenuur. Deelname is gratis en vrijblijvend.

 
 
 
 
 
  portretfoto Laurence Maes  
Farmaceuten zien EUPATI inmiddels als keurmerk
 

Laurence Maes is bij de firma Janssen (ja, bekend van het coronavaccin) verantwoordelijk voor de samenwerking met patiënten en patiëntenorganisaties. Ze is ook gastdocent bij onze EUPATI-opleiding. We spreken Laurence over het belang van patiëntenparticipatie voor farmaceutische bedrijven: "De deskundigheid en internationale inbedding maakt EUPATI een heel relevant en betrouwbaar keurmerk."

 
 
 
 
 
Apneuvereniging: groei in goede banen leiden
 
Het aantal leden van de ApneuVereniging groeide de afgelopen jaren enorm. Een prachtig resultaat voor deze vrijwilligersorganisatie. Maar het betekende ook een stortvloed aan extra werk en overbelasting van de vrijwilligers. Organisatieadviseur Jolanda van Dijk helpt het bestuur om de groei in goede banen te leiden. PGOsupport kan dit ook voor andere organisaties doen.
 
"Door kennis van andere organisaties weet PGOsupport snel wat het knelpunt is."

Hylke Warners, bestuurslid Apneuvereniging
 
 
afbeelding
 
 
Beslisboom participatieverzoeken
 
Onderzoekers, studenten en fabrikanten kloppen steeds vaker aan bij patiëntenorganisaties met het verzoek om medewerking. Die geven daar graag gehoor aan, omdat het allemaal kansen zijn om invloed te hebben. Maar… het kost ook tijd en aandacht en die is schaars. We maakten een praktische beslisboom die je helpt om snel te beslissen of je op een participatieverzoek in moet gaan. Je vindt de beslisboom op onze website Participatiekompas.
 
 
Cursusagenda
 
In onze cursusagenda vind je een overzicht van alle cursussen, online, op locatie en een combinatie daarvan. Wees er snel bij, want de belangstelling is groot!

Is de cursus van je keuze vol? Laat je gegevens achter via de 'Hou me op de hoogte'-knop op de cursuspagina. Dan weten wij dat er belangstelling is voor de cursus en krijg jij als eerste bericht als we de cursus weer plannen.
 
 
 
31
mrt
  Interviewen: het hemd van het lijf (Utrecht)  
 
 
 
 
 
 
31
mrt
  Beoordelen van onderzoeksvoorstellen (online)  
 
 
 
 
 
 
06
apr
  Participatie in wetenschappelijk onderzoek (online)  
 
 
 
 
 
 
07
apr
  Groepsgewijs lotgenotencontact (online en Eindhoven)  
 
 
 
 
 
 
07
apr
  Bloggen (online)  
 
 
 
 
 
 
13
apr
  Groepsgewijs lotgenotencontact (online en Rotterdam)  
 
 
 
 
 
 
21
apr
  Hoe word ik een goede eindredacteur? (Utrecht)  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
     
 
pgo logo
Samen meer betekenen voor cliënten
 
0‍3‍0 2‍0‍4‍0 7‍0‍0    |   Website PGOsupport    |   Website Participatiekompas
 
Afmelden   |   Doorsturen   |   Gegevens wijzigen  |   Privacybeleid
 
twitter linkedin youtube