Bekijk de cursusagenda met veel cursussen: online en op locatie. Schrijf je in!
 
Lees online  |  Afmelden
 
   
Nieuwsbrief | 23 feb 2022
 
 
 
Kill your darlings! Stappenplan voor de verkiezingen
 

Hoe kun je lokaal invloed uitoefenen? Veel voorzieningen voor jouw achterban zijn van de gemeente. De gemeenteraadsverkiezingen zijn dus dé kans om hier invloed op uit te oefenen. PGOsupport-adviseur Marieke van Noort maakte een stappenplan om het onderwerp te kiezen waarmee je het meest effectief bent. Volg haar 5 stappen om de beste onderwerpen te kiezen. 
 

"Zorg dat je het hebt over onderwerpen waar de gemeentepolitiek ook echt over gaat."

 
 
 
 
 
Nieuwe subsidieronde: dien nú je projectidee in
 

Patiëntenorganisaties kunnen weer een projectsubsidie aanvragen bij het ZonMw-subsidieprogramma Voor elkaar! Je kunt kiezen uit 2 thema's: versterken van regionale belangenbehartiging of omgaan met de gevolgen van de coronapandemie. PGOsupport biedt ondersteuning bij je aanvraag. Heb je hulp nodig bij het aanscherpen van je projectidee of wil je dat we met je meelezen? Plan dan direct een afspraak in met een van onze adviseurs. De deadline voor het indienen is 24 maart.

 
 
 
 
afbeelding
 
 
Hoe vertegenwoordig je je achterban?
 
Als patiëntenvertegenwoordiger wil je de kennis en ervaring van een grotere groep patiënten of cliënten inbrengen. Bijvoorbeeld bij participatie in een (onderzoeks)project of als input voor een richtlijncommissie. Ook voor belangenbehartiging is dit van belang. Maar hoe weet je wat er speelt bij je achterban? En hoe haal je die ervaringen op? Dat kan op verschillende manieren. PGOsupport denkt daarover graag met je mee.
 
 
  portretfoto Renske Noordhuis  
Nalaten & fondsenwerving
 
Nalatenschappen werven is een bijzondere manier van fondsenwerving: een gift die pas ná het overlijden van de donateur vrijkomt. Hoe bijzonder is het als iemand zo'n gift aan jouw organisatie doet? 

Adviseur Renske Noordhuis vertelt in haar vlog hoe je je achterban hierover kunt informeren. En vooral: hoe je dat op een zorgvuldige manier doet. PGOsupport helpt je daarbij.
 
 
Foto Dries Hettinga, directeur van PGOsupport, als dagvoorzitter tijdens de netwerkbijeenkomst. Rechtsboven is een doventolk in beeld.
 
 
Terugblik: inspirerende netwerkbijeenkomst over gemeenteraadsverkiezingen
 
De netwerkbijeenkomst van 31 januari was een groot succes. Het centrale thema: de komende gemeenteraadsverkiezingen en de mogelijkheden om invloed uit te oefenen op de lokale politiek. Onder leiding van dagvoorzitter Dries Hettinga, directeur van PGOsupport, werden ideeën en ervaringen uitgewisseld over lokale belangenbehartiging. De bijeenkomst was een gezamenlijk initiatief van MIND, Ieder(in), Patiëntenfederatie Nederland en PGOsupport. Bijeenkomst gemist? Kijk de video terug en lees het verslag met veel praktische tips op de website van MIND.
 
 
Cursusagenda
 
In onze cursusagenda vind je een overzicht van alle cursussen, online, op locatie en een combinatie daarvan. Wees er snel bij, want de belangstelling is groot!

Is de cursus van je keuze vol? Laat je gegevens achter via de 'Hou me op de hoogte'-knop op de cursuspagina. Dan weten wij dat er belangstelling is voor de cursus en krijg jij als eerste bericht als we de cursus weer plannen.
 
 
 
16
mrt
  Zo schrijf je een boeiende nieuwsbrief (online)  
 
 
 
 
 
 
17
mrt
  Begrijpelijk en taakgericht schrijven (online)  
 
 
 
 
 
 
23
mrt
  Communiceren met impact (online / Utrecht)  
 
 
 
 
 
 
31
mrt
  Beoordelen van onderzoeksvoorstellen (online)  
 
 
 
 
 
 
04
apr
  Hoe verzorg je een gastles of workshop? (online / Utrecht)  
 
 
 
 
 
 
06
apr
  Participatie in wetenschappelijk onderzoek (online)  
 
 
 
 
 
 
07
apr
  Bloggen (online)  
 
 
 
 
 
 
07
apr
  Groepsgewijs lotgenotencontact (online / Eindhoven)  
 
 
 
 
 
 
13
apr
  Groepsgewijs lotgenotencontact (online / Rotterdam)  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
     
 
pgo logo
Samen meer betekenen voor cliënten
 
0‍3‍0 2‍0‍4‍0 7‍0‍0    |   Website PGOsupport    |   Website Participatiekompas
 
Afmelden   |   Doorsturen   |   Gegevens wijzigen  |   Privacybeleid
 
twitter linkedin youtube