Cursussen lotgenotencontact, bewust beïnvloeden, filmpjes maken en meer…
 
Lees online  |  Afmelden
 
   
Nieuwsbrief | 17 mei 2022
 
 
 
Online dialoogtool is een blijvertje
 

Het afgelopen jaar deed PGOsupport samen met 4 patiëntenorganisaties ervaring op met de online dialoogtool. Dit is een tool voor het raadplegen van je achterban. Hij is vooral geschikt om meningen en ideeën te vormen. Ook kun je er informatie mee ophalen bij een grote groep. Conclusie: de dialoogtool biedt toegevoegde waarde en we blijven patiëntenorganisaties helpen bij het gebruik ervan. Caroline Donner en Eva Vroonland, adviseurs bij PGOsupport, delen de ervaringen uit de proef.

 
 
 
 
foto Marieke van Noort en Joop Beelen, adviseurs lokale en regionale participatie bij PGOsupport
 
 
Lokale en regionale participatie: niet vanzelfsprekend
 

Participatie op lokaal en regionaal niveau staat nog in de kinderschoenen. Vaak worden niet de mensen betrokken om wie het echt gaat. "Dat komt niet alleen doordat de groep van kwetsbare mensen moeilijk te bereiken is. Het komt ook omdat lokale, regionale en landelijke belangenbehartigers, maar ook de medische wereld en het sociaal domein, langs elkaar heen participeren". Hoog tijd om bruggen te slaan en gebruikers van zorg en welzijn meer stem te geven! Hoe? Lees het dubbelinterview met Marieke van Noort en Joop Beelen, sinds een jaar adviseurs lokale en regionale participatie bij PGOsupport.

 
 
 
 
   
10 tips om bestuursleden te werven
 
Nieuwe bestuursleden werven is voor veel organisaties lastig. Want waar vind je ze en hoe haal je ze binnen? Toch zijn er patiëntenorganisaties die het wél voor elkaar krijgen. Zoals Plusminus en de Dwarslaesie Organisatie Nederland (DON). Wat is de kern van hun succes? 10 tips om je op weg te helpen. 
 
 
 
 
JongPIT wint Appeltje van Oranje
 

Vorige week won JongPIT een Appeltje van Oranje, de jaarlijkse prijs van het Oranje Fonds voor uitzonderlijke sociale initiatieven. JongPIT timmert hard aan de weg als hét online platform voor jongeren met een aandoening of beperking. Op social media presenteert de organisatie zich op een frisse, aansprekende en originele manier. Communicatiecoördinator Nathalie Verberne vertelt over de succesvolle aanpak van deze nog jonge club.

 
 
 
 
 
Uitgelicht: cursus Bewust beïnvloeden
 

Als belangenbehartiger van je patiëntenorganisatie ga je regelmatig in gesprek met zorgverzekeraars, zorgverleners of de overheid. Hoe beïnvloed je deze spelers op een effectieve manier? Dat leer je in onze online cursus Bewust beïnvloeden. Je gaat aan de slag met eigen praktijkvoorbeelden én maakt een persoonlijk actieplan. Een essentiële cursus voor patiëntenvertegenwoordigers die hun stem willen laten horen! Je kunt deze 2-daagse cursus nog volgen vóór de zomervakantie, op maandag 13 juni en 4 juli.

 
 
 
 
Cursusagenda
 
In onze cursusagenda vind je een overzicht van alle cursussen, online, op locatie en een combinatie daarvan. Wees er snel bij, want de belangstelling is groot!

Let op: van zaterdag 21 mei 19:00 uur tot en met zondagavond 22 mei is aanmelden niet mogelijk vanwege onderhoud aan onze website.

Is de cursus van je keuze vol? Laat je gegevens achter via de 'Hou me op de hoogte'-knop op de cursuspagina. Dan weten wij dat er belangstelling is voor de cursus en krijg jij als eerste bericht als we de cursus weer plannen.
 
 
 
07
juni
  Doelgericht filmpjes maken (online en Utrecht)  
 
 
 
 
 
 
07
juni
  Het begeleiden van online contact met lotgenoten (online)  
 
 
 
 
 
 
09
juni
  Social media strategie (online)  
 
 
 
 
 
 
09
juni
  Samenwerken, ook als het lastig is (Utrecht)  
 
 
 
 
 
 
10
juni
  Aan de slag met je ervaringsdeskundigheid (online en Utrecht)  
 
 
 
 
 
 
13
juni
  Presenteer je organisatie op een beurs (Utrecht)  
 
 
 
 
 
 
13
juni
  Bewust beïnvloeden (online)  
 
 
 
 
 
 
16
juni
  Groepsgewijs lotgenotencontact (online en Zwolle)  
 
 
 
 
 
 
23
juni
  Individueel lotgenotencontact (online en Utrecht)  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
     
 
pgo logo
Samen meer betekenen voor cliënten
 
0‍3‍0 2‍0‍4‍0 7‍0‍0    |   Website PGOsupport    |   Website Participatiekompas
 
Afmelden   |   Doorsturen   |   Gegevens wijzigen  |   Privacybeleid
 
twitter linkedin youtube