Jaarbeeld PGOsupport, cursus filmpjes maken, social media, ervaringsdeskundigheid en meer...
 
Lees online  |  Afmelden
 
   
Nieuwsbrief | 11 mei 2022
 
Foto: 2 politiemedewerkers reiken de 'Mijn baas is paars-supertrofee' uit aan hun werkgever
 
 
Crohn & Colitis NL: supertrofee voor goed werkgeverschap
 
Op een speelse en positieve manier goed werkgeverschap belonen. Dat is het idee achter de jaarlijkse campagne ‘Mijn baas is paars’ van patiëntenorganisatie Crohn & Colitis NL. Ruim 60 werknemers met een chronische darmziekte beloonden hun ‘baas’ met de paarse trofee. Als blijk van waardering voor hoe de werkgever omgaat met hun chronische darmziekte. Wat maakt deze campagne zo succesvol?
 
"We kregen zoveel mooie reacties, dat we hier zeker mee doorgaan.”
 - Barbara Davidson, communicatieadviseur Crohn & Colitis NL
 
 
 
Online vragenuur 'Creatief in communicatie' op 24 mei
 

De campagne 'Mijn baas is paars' is een inspirerend communicatie-initiatief voor collega-organisaties. Hoe pakt de patiëntenorganisatie het aan en wat levert de campagne op? Barbara Davidson, communicatieadviseur bij Crohn & Colitis NL, geeft je tijdens een online vragenuur een kijkje in de keuken en deelt tips en tricks. Er is ruimte voor uitwisseling en om jouw communicatievragen te stellen aan onze adviseurs Marjo Zijp en Judith Winnen. Sluit je aan op dinsdag 24 mei van 16:00 - 17:00 uur. Meedoen is gratis én vrijblijvend. 

 
 
 
 
  foto Karin Hoek, adviseur leren en ontwikkelen  
15 online modules nu vrij toegankelijk
 
Wat is ervaringsdeskundigheid? Hoe werk je goed samen met vrijwilligers? En hoe kun je binnen de zorgverzekeringswet de belangen van patiënten behartigen? PGOsupport biedt nu 15 online modules aan die voor iedereen beschikbaar zijn. Karin Hoek, adviseur leren en ontwikkelen bij PGOsupport: "In 30 tot 45 minuten leer je de theorie over een onderwerp. Heel aantrekkelijk".
 
 
 
Vergoeding patiëntenparticipatie bij onderzoek
 
Een vraag die wij vaak krijgen: wat is een redelijke vergoeding voor patiëntenparticipatie bij onderzoek? Patiëntenvertegenwoordigers steken er vaak veel tijd in omdat het meer is dan 'een keertje meedenken'. We zetten op een rij wat een redelijke vergoeding is, en wat er nog meer bij komt kijken. 
 
 
Beeld uit infographic jaarbeeld PGOsupport 2021
 
 
Jaarbeeld 2021: nieuwe koers, nieuwe energie
 

2021 was een bewogen jaar voor PGOsupport. In positieve zin! We zetten een nieuwe koers in, want we wilden wat we al deden nóg beter doen: het versterken van patiënten- en cliëntenorganisaties. Onze ambitie kwam in een stroomversnelling met de komst van onze nieuwe bestuurder Dries Hettinga. We bereikten in 2021 al de eerste mooie resultaten. Hoe dat eruitziet? Je leest het in ons jaarbeeld 2021. 

 
 
 
 
 
Nieuw! Cursus Ervaringsdeskundigheid
 

Jouw ervaring is goud waard! Het maakt dat je weet wat belangrijk is om het leven van mensen met jouw aandoening of beperking te verbeteren. Wil jij je ervaringskennis inzetten voor anderen? In onze nieuwe cursus Ervaringsdeskundigheid leer je hoe je dat effectief kan doen. En je ontdekt wat bij je past, want je ervaringsdeskundigheid inzetten kan op verschillende manieren. Onze nieuwe 2-daagse cursus start op 10 juni bij PGOsupport in Utrecht. 

 
 
 
 
Cursusagenda
 
In onze cursusagenda vind je een overzicht van alle cursussen, online, op locatie en een combinatie daarvan. Wees er snel bij, want de belangstelling is groot!

Is de cursus van je keuze vol? Laat je gegevens achter via de 'Hou me op de hoogte'-knop op de cursuspagina. Dan weten wij dat er belangstelling is voor de cursus en krijg jij als eerste bericht als we de cursus weer plannen.
 
 
 
01
juni
  Communiceren met impact (online en Utrecht)  
 
 
 
 
 
 
02
juni
  Schrijven voor online (online)  
 
 
 
 
 
 
07
juni
  Doelgericht filmpjes maken (online en Utrecht)  
 
 
 
 
 
 
07
juni
  Het begeleiden van online contact met lotgenoten (online)  
 
 
 
 
 
 
09
juni
  Social media strategie (online)  
 
 
 
 
 
 
09
juni
  Samenwerken, ook als het lastig is (Utrecht)  
 
 
 
 
 
 
10
juni
  Aan de slag met je ervaringsdeskundigheid (online en Utrecht)  
 
 
 
 
 
 
13
juni
  Presenteer je organisatie op een beurs (Utrecht)  
 
 
 
 
 
 
13
juni
  Bewust beïnvloeden (online)  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
     
 
pgo logo
Samen meer betekenen voor cliënten
 
0‍3‍0 2‍0‍4‍0 7‍0‍0    |   Website PGOsupport    |   Website Participatiekompas
 
Afmelden   |   Doorsturen   |   Gegevens wijzigen  |   Privacybeleid
 
twitter linkedin youtube